[痴撚線]offer被取消

198 回覆
1622 Like 23 Dislike
簽左未夠一個月都可以求其搵藉口炒你
加咩密呀
成班件其實只係樓主唔好彩

社會世界根本無野係公平, 應該話有呢d情況發生先係現實
不嬲都簽咗約先會拒絕其他offer/辭職
我都試過
仲要遞哂信辭埋職先同我講唔請
我屌佢老母
未打晒
不過兩者嘅risk好唔一樣
求職者真係要辭工/推offer去accept佢個offer
公司黎講,求職者反口咪最多係waiting list搵第二個/等耐啲再搵
而且正常大公司都唔會咁無口齒做臭自己個朵
搵返reject果d有乜所謂
都係send個email姐
返咗工都可以即刻炒或者唔要,其實簽唔簽約都冇關係姐
我覺得無咩野
搵工 / 請人 咪又係睇錢至上
衡量完之後食回頭好正常

間公司都好有可能未請岩人,再請番你
咁要臉托咩
一番工 做落係夾既,仲邊有人諗番之前...
呢個係肯定

今時今日公司肯比錢, 唔會請唔到人

但一個無能力既人想搵到某個價錢既工, 就要靠運氣

咁老細有錢話事權大d都好合理
sorry唔係好識用pc版回覆,成日㩒錯command+enter

就係呢間公司同個戇鳩公司教識我,喺職場,人揀工永遠重要過工揀人
sorry唔係好識用pc版回覆,成日㩒錯command+enter

就係呢間公司同個戇鳩公司HR教識我,喺職場,人揀工永遠重要過工揀人

咁樣算唔算玩鳩你朋友, d hr當你朋友就是…
起碼簽咗約叫有啲野揸手,拗起黎都有牙力啲啦
都係多一重保障啫
其實有無能力都好啦
你呢頭話唔要我,我又推走哂啲offer
咁我再搵工都要時間去send cv去in啦,搞到中間有啲空檔期明明本身可以去返工有糧出嘅變咗要黎搵工,搞到無收入喎大佬,都幾大影響
不嬲一日未簽約都有權唔請你架喇 第一日搵工咩
回頭搵返reject咗嗰啲先
之前都試過可以r得返個interview
睇完依個post
好驚有間叫我做完body check之後唔要我
等左成個星期啦
Body check report都要時間既,自覺鸒體無問題就打去問下啦
我都試過簽左約比人取消offer

MTX附屬間野同長X實業

痴線,大公司都咁閪
祝大家早有offer la
瑞安咁西。不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞