[痴撚線]offer被取消

198 回覆
1622 Like 23 Dislike
用開apps上唔熟手

以後搵工淨係做外資
遇過呢間同長x實業之後發現港資狗也不屌

試過department 話請人,出哂offer請左人,之後大老細話個department 生意唔好,成個department “接" 埋
試用期係俾機會了解大家,做唔啱走/佢炒你係合理,但樓主個case擺明係反口覆舌
垃圾hr
你的朋友就是你
諗下都唔撚得
9成唔work,仲有機會比人串
你reject佢佢跟手就打比second choice啦
佢都唔預你會番轉頭,除非全部applicants都reject晒佢啦

利申:公司試過類似情況,又係有人reject左過幾日打黎話要番,仲話果日我地冇比足夠時間佢考慮 跟住我地個hr串佢話洗唔洗等到你過埋果邊試用期我地先可以重新請第2個呀
Contract Law入面嘅Acceptance
佢出offer, 你accept 個下
Contract已經形成左
佢係你accept完reject翻個offer
已經breach左contract
可以追討賠償
不過樓主都係快啲搵過份好過
瑞安不嬲都仆街,成日拖判頭數
讀書讀上腦
未撚畢業?
Yes
請左之後試用期內即日炒真係吹佢唔漲
而家個問題係佢出左offer之後收返
覺唔覺瑞安比狗屌
一日未簽字一日都唔好reject 其他人。少年你太年輕了。。
開名啦
[m0983 瑞安建業[/member]

出埋肥雞餐比你好冇?
瑞安係俾狗做
最好既做法係乜都應承左先,唔想做咪再打返比佢話唔返
仲有樓主最好渣住兩個offer, 一個同人講星期一返,另一份就再下星期一先返,咁返左頭一份覺得唔對路可以閃人返下一份
但我都見過有成功例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞