Super Junior DNE大隊輪流回歸大發相愛相殺討論區(23)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
下 你有冇認真聽過black suit啊?
依首其實好高音只係我地唔覺姐
況且佢只從結節之後轉左唱法 高音比以前唱得仲好左喎
http://www.bilibili.com/video/av17578201
補片先 個個都話轉左唱功 佢唱高音比以前更加輕鬆
唔洗理佢啦絲打 佢成9日都引戰
上面又話咩扑野歌
之前super tv雨琦跳sj d舞又話想扑佢
講野成日都好過火下 之前好似有絲打講過佢
不過佢無理過
希望係台詞啦
wb有人話佢應該係想講佢係依4個月都冇solo姐
完全封鎖的重要性
個心離一離啊
留名
只是理性討論,並無針對誰及引戰,係某部份人過於敏感呢d話題。

我都係有果句講果句,或者大部分人始終不願意面對事實

btw 講番藝聲先,之前有好幾場佢唱live去到d高音位都好吃力,依加做緊野稍後時間試下搵番d片出黎
我自己覺得啦
大雲本身音色偏暗加聲底厚 如果要唱高音就一定要用力push上去先會夠光同穿透力強
仲要有唔同音色變化 其實真係好難得
我唔識音樂,但睇幾場SS7,yesung solo時一樣好聽
我都覺得yesung 想咁講,你地知yesung 用親翻譯器都.....
感覺高音係有少少唔同左
係囉 devil個時佢係咪聲帶有事?跟住睇sj return 佢地叫藝聲錫住把聲
好擔心
點解佢地個個都唔好好照顧自己
原來佢有過結節!新飯而家先知
雲哥哥真係一個好用心唱歌既人

我啱啱睇到好迷茫
再睇多陣 原來我一早blk左
我相信佢地作為歌手,一定比所有人都珍惜自己把聲
尤其佢地以唱歌為主,仲要咁多年,聲帶或多或少都會有D毛病嘅,但佢地一定會有好好咁醫
所以大家唔好太擔心

(諗起圭上次當眾po佢聲帶相 又擔心又好笑)
我頭先都係
心諗魚丁絲做咩
望咗陣先發現到

日本人氣火爆 Super Junior D&E
咦你個背景有相既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞