當年馬尼拉人質事件真係好震撼

543 回覆
1188 Like 23 Dislike
我舊老闆就喺呢度出左事
其實我覺得佢哋d人仲衰撚過大陸人。 都係偷呃攜騙無良心
一功都抵唔到香港仔任內停賣地停起樓既污點

出黑警唔代表香港仔有料
講開班港人人質,佢地真好傻

當見到領隊俾個賓佬處決左

拼死都反抗打柒條賓佬啦

成架車幾個男人都唔郁手

on居居咁乖乖坐係架車入邊等人屠殺
日日大撚把人去菲律賓 無骨氣
嗰陣食住飯睇 流左好耐都未流過嘅眼淚 從此之後都同自己講唔再去呢啲國家
所謂特警
Jason梁仲學

等睇child登仔話佢狗公名抵死
希望大家唔好請賓妹同走菲律賓旅行
談判專家薩爾瓦多在11時前透過盧邦的手機聯絡門多薩,獲准走近旅遊巴士司機席旁的窗戶,展開談判。門多薩向他要求即時復職,若當局答允願意自行鎖上手銬自首,又要求他抄錄玻璃上給申訴專員的陳情書。薩爾瓦多提出以提供食物及飲料交換人質,但遭到門多薩以擔心食物被下毒為由而拒絕。談判在11時許由耶夫拉接手,門多薩向他遞上文件要求親身送到司法部長德利馬,並匯報給現場危機小組。隨後耶夫拉被命令到黎剎警崗匯報,副市長莫雷諾建議把文件送交申訴專員公署較為合適。

垃圾國家姐係垃圾國家
推黎推去
又點?香港人根本冇可能唔用賓賓,靠啲智障只識玩手機嘅父母,會湊得大啲臭閪細路咩?
入面對中學生係師弟妹
去轉垃圾國家差d冚家鏟
好記得果陣玩緊巨商 好多人企哂係到討論
開頭講到好似可以和平解決
最後就搞成咁

班賓佬好似擺到明想激佢咁
有乜理由咁多人質喺手, 佢都要走去拉人細佬
激到槍手殺人
你要拉都等救晒啲人先呀

呢單嘢真係鬼鬼地
可能賓佬唔想佢生存
要名正言順殺佢就要等佢殺下啲人先
個日睇LIVE 個槍手仲出埋黎拎飯 都唔殺左佢
又話唔鍾意費老同大陸人

死咗又點呢

領隊真係慘, 打份工
你話派就派咩.......

無菲律賓政府批准, 你點派自己軍警去救人??
垃圾國家 當時真係睇到好絕望 但又好撚火滾

打左幾十年, 都消滅唔到 南部叛軍/游擊隊
勁極有限.....

上年 馬拉維之戰...........得果900個恐怖份子, 都要打半年...仲要打到成個城市變廢墟
有幸生存嘅兩母子
個阿媽痴鬼線
蘇施黃 今個星期係電台推介人去菲律賓旅行
陰陽人賣港賊
好心up 明明只係想去個旅行點知咁就返唔到嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞