當年馬尼拉人質事件真係好震撼

543 回覆
1188 Like 23 Dislike
一世都唔會去呢個垃圾地方
睇住直播發誓呢世打死唔去菲律賓呢啲垃圾地方
當日我都留咗幾滴眼淚
調轉 係妹幫哥哥擋
係剩返jason 死唔去
同佢媽相依為命
事件之後, 好多人都冇參加康泰, 驚諗起事件. 生意差咗好多.
政府無能,又窮又苯又自大
記得之前 菲律賓記者 , 追擊手個位置影落去. 班差佬收晒錢. 比佢影.
事件後 第一時間入去車廂影相. 影咗入面幾個屍體相, 記得個妹中槍個樣, 好不安.
睇到好心痛.
其實幾唔抵
件事有好多機會攪掂唔會去琴最悲慘既結果
班人真係多得你唔少
狙擊手好多機會可以係中午辣低佢
你生得出嚟都預咗死 不如我殺撚咗你?
呢世都唔會去 第時生咗小朋友都會叫佢唔去
上youtube睇返棺材落機嗰下
又眼濕濕
我真係忍唔住講句

人地賓佬睇死你班港豬得個嬲字

大陸實禁得住你地

隔咁多年 佢地判斷冇錯
以後菲律賓有港人旅遊意外,我只會無動於衷。

正如女仔去印度被人姦、去中國食野出事,見過鬼仲盅個頭埋去,自己攞嚟。
有個妹妹幫哥哥檔槍
而家諗返起都好心up
中共點會比你飛虎去

賓國都唔會比啦
D 警察 伸個頭入去, 聽到槍聲, 已經嚇到彈番出來............
https://www.youtube.com/watch?v=MZ4UuM4qE8A&bpctr=1533383665

菲律賓軍方 仲拍到段片出來打J

影住D特種部隊 係城市到瘋狂開槍, 都唔知做乜鳩
以為咁樣可以洗底??
滿分是100分

菲律賓特警隊 0分
菲律賓軍方特種部隊 2分

我覺得就算派 軍方特種部隊去, 情況都係差唔多
呢D係 人種問題

就好似 中國 上至國家領導人 和 下至一個普通村長, 都會 貪污一樣
人種問題
根本猩猩國家,講個d語言都好似馬嬲咁
果陣記得夜晚鳩掉d熒光棒入去
又有肥佬警察
廢到加零一
隨着人質事件解決,特首梁振英昨宣布政府取消對菲律賓制裁,恢復對菲外交或公務護照持有人十四天免簽訪港的待遇,同時,基於菲政府已採取了一系列措施保障旅客安全,即日解除對菲實施的黑色外遊警示,恢復人質事件發生前的黃色級別。

又係689
呢D垃圾國家 永世黑色喇
勉強行到 要扶行
多數都坐輪椅做出入
有時會有物治師陪佢行走廊
成日送佢地返去 都有講有笑
不過唔敢亂講野
傾計盡量避免講旅行同菲律賓
佢地都算快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞