大家send正經Email既時候試過點樣柒法?

340 回覆
918 Like 29 Dislike
以後帶貓返工
I am very thanks them
26 Mary 2018
睇咗好耐先明
一開始以為你話你係hr 再睇咗兩次先明

唔係我係某間化妝品牌子hr
On9到send 左一堆有關未出嘅產品嘅所有廣告排版, 構思, 價錢俾我哩一個街客

善用標點符號及代詞
Sd email比幾間公司要佢地報價 唔記得bcc
有一間公司將自己個報價比哂冚世界
係我對佢唔住
唔係我,係個客
唔小心sd左佢地第二個vendor(同我地賣同款產品)既order list 俾我
價錢,數量,款式全部睇晒
wrap up 打左 rap up
send 晒比成個department
我成日都係
試過send email俾個外籍tutor,每次都串錯佢個名,佢個名好長。
到最尾嗰堂evaluation先發現我一直串錯佢個名,仲要每次都唔同串法。
見到呢個post就諗起呢張圖。
1.bra左1堆野點知無主旨or無附件
2.英文內容但打左中文主旨
另外有試過wtsapp左丁圖比客
batch request 唔小心打咗做bitch request
想打date 點知打咗data

7到想喊
似係男人
得男人先會咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞