大家send正經Email既時候試過點樣柒法?

340 回覆
918 Like 29 Dislike
試過改漏野 有啲人會拎黎投訴
試過上司比份 .doc 文件我叫我跟住個內容send出去,之後我成個 .doc 文件 attach 就 send出去
本身自己做工程
sd緊invitation去啲十仔到叫佢開會
點知sd左去同集團旗下既飲食公司個manager
點知佢真係覆番我唔黎
你無做錯!
我又唔知有呢樣野
可能間間公司個setting都唔同
send application letter寫自己have great attention to details
之後唔記得attach CV就send咗出去
sd email 叫個aco 做野時
Dear Gary -> Dear Gay
Send email 叫A同事做野
打到個email勁formal CC哂全世界
過幾日先發現 收件人名單根本冇A同事
一次過廢時煩
一次過廢時煩
Send email比一大班人
內容係please find attached xxxxx
但我冇放到attachment.......
Send比大老闆,best retard......
Send cv搵工 照copy左另一間公司名
thanks you
Send email問professor 野
標題打咗課程code,
點知去到學期尾先發覺,自己一直打錯第二課個code
但佢keep住覆我
男同女唔小心打錯咗 Miss 打咗做Mr
高招!!!
用公司名義回返個問題俾佢
話說當年有個女同學三更半夜send email申請大學資助,R sponsor去哈佛交流活動
點知佢將封email send哂畀全校幾千人
跟住有位內地生又回覆返封email畀全校"never mind 发自网易邮箱大师"
都唔係耐之前咋喎
同校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞