大家send正經Email既時候試過點樣柒法?

340 回覆
918 Like 29 Dislike
best retards,
想打 Dear Mr X

打錯 Dead Mr X
想問下試過有manager sd錯比我
我收到封email 話佢想recall封email
但原本個封我仲係睇到既?
利申岩岩grad返左幾日
我試過有manager sd錯比我
我收到封email 話佢想recall封email
但原本個封仲係度?
點解同你講既唔同?
利申岩岩grad返左幾日
有次出announcement ,諗住打句sorry for any inconvenience caused.

唔知做乜鬼打左sorry for any incontinence caused

俾人笑左成年
sd cv附件個陣唔小心sd咗張自拍比佢,見工個陣比人事部個負責人笑鳩我員工證比地會幫我影,唔洗sd自拍比佢地
Best regrets
Plan打咗Pain
給你一兜膠
email同事(假設叫Milly)叫佢幫我做啲嘢
唔小心㩒錯send咗俾另一間公司嘅Milly
Hr sd email叫我interview
個名好中性,順手咁覆左X小姐
後尾見到個英文名先知係先生
又重新覆一次 X先生加埋個履歷
乜內容都冇
唔關email事
但有次打比competitor扮客索料索價
但用左公司電話打去,點知對家無啦啦whatsapp say hello
但我icon係公司logo
Attached please find my assignment
之報無attach file
俾個tutor吊左一鑊
搵intern
個resume寫個年份係2019-2020
Dear返自己
呢個應該都好common
Noted without thanks
哩個真係成日中
唔係我係某間化妝品牌子hr
On9到send 左一堆有關未出嘅產品嘅所有廣告排版, 構思, 價錢俾我哩一個街客

我做好心覆返果個柒頭皮話佢send 錯人, 佢一句唔好意思都冇覆我 早知cc 埋佢email 入面cc list 嘅人等佢地幫手confirm 個柒頭皮要send 返email 俾啱嘅人啦
Send email 成篇論文咁屌柒CK Lai
點知send 左比CK Lam
CK Lam 行埋我位問我咩事我先發現
個email 仲要cc左上司
剩係打左句 Dear Mr xxxx
記錯換行做shift+enter直接send左出去
成封信就得呢句
出email copy之前個封嗰時copy埋人地個下款出
要影番啲card嘅soft copy比HR
唔小心attach埋同另一半嘅合照
please find the attached document for your record.
人地答
Where is the document
覆個客email,個客咁啱屋企人過身,下款打啲類似節哀順變嘅野
之後覆另外個客,因為內容差唔多,但個客無死屋企人嘅,咁就懶諗住copy番啲野求其改番上款個客名,點知唔記得改走句節哀順變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞