大家send正經Email既時候試過點樣柒法?

340 回覆
918 Like 29 Dislike
大老細叫個下屬買機票,點知將自己本passport send 晒畀全公司
我識得有個同事都試過
唔小心將 such打左做 suck
立即recall
I have attached ... . Please see.
然後乜撚野都無attach到
改得呢d名預左啦
best regards 果d做乜唔set 簽名?

次次打落去
有同事要email俾另一條Team落單做野,點知佢
To: XY team
cc: XY team; XY team
出面有人搞technical visit,咁就喺學校sd mass email宣傳啦
於是我就sd封email比個搞手apply
點知冇double check, 個Dear Mr. Xxxx 打左做Dead Mr. Xxxx就sd左
雖然佢有reply, 但係件事未完
到visit果日,發現個搞手原來係女人黎
上面好多都試過
然後即刻recall message
Breast Regards,
次次叫人find attachment 但唔記住加附件
唔係我
有個隔離team既同事叫Tommy
佢有次send email 比我

Dear Tommy,

XXXXXXXX

Best Regards,
Tommy

(利申:成個email loop入面得佢叫Tommy )
Enclosed 應該係仔寄信先用
見完工番去email補send番d文件過去,send錯咗隻貓訓覺張相俾人 但過幾日之後出咗offer俾我
朋友send左公司內部對所有客既真實comment, 同接佢地單價錢比其中一個客。然後果個客話埋比其他客知,成堆客狂屌佢公司。
佢辭職就走無手尾
仲有公司有個management initial 同我差一個字母
舉例我係LK Lai, email 係lklai@xxx.com
個大粒係lklam@xxx.com
經常有人send左佢d 重要文件比我。最初我都有好心提醒,d 人多謝都唔re句。而家我唔會出聲,收到就自己享用,等大粒收唔到屌佢地
無夾attachment
試過見工send email
attachment send 埋自己cv
點知attach錯左張少女時代wallpaper
試過開頭打完Hi跟住喺以前個email照板煮碗咁copy and paste落去但又無del到個Hi字就send左
搞到變撚左Hi Hi xxx
試過打到一半唔知hi錯keyboard咩掣腥咗出去
呢個差唔多日日都發生
又或者attach錯野
即請
比人瘋狂嘲笑左好多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞