[航空]連登飛機膠討論區14

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
果時唔係話唔收咩?
其實我諗全世界所有有咁上下規模嘅航空公司,每日都會有機tech delay/cancel...
https://www.facebook.com/evaairwayscorp.hk/posts/2556717771045490
【長榮航空香港台北航線啟航22週年】
22年前,我們開辦了香港-台北航線的服務,以第一代塗裝的波音747、波音767以及麥道MD-11客機穿梭香港啟德國際機場和台灣中正國際機場,與大家共同成長。這些年我們帶來了Hello Kitty家族彩繪機的體驗,也在香港安排了波音747客貨機及全客機的告別飛行之旅。2018年,長榮787客機即將登場,與大家一同期待更多驚喜。
787-10
如果有葡萄牙公民證(ICAO biometric)
係香港就噤用公民證check in 去申根得唔得
同樣地,係外國就噤出回鄉證check in入中國大陸得唔得
係唔係代777果班機咋

A321 B738 真係睇見都唔想搭
A321其實冇咩問題,但佢啲狗都唔食既餐
坐慣FSC d細機,其實都幾好坐呀
好過LCC個d運送畜生交通工具
321嘅問題係就算係FSC config legroom都畀330嗰啲偷窄咗
Passport再加神根Resident Permit
表示321其實唔差

利申淨係搭過exit row 同某幾間嘅biz
咁細機又唔出奇既
btw坐過MU既A319同aeroflot既A320,legroom感覺上都好闊
BR嘅Y嘅最平嘅class block曬exit row講完
我坐321嘅exit row 係uo
係香港人先會以踩自己地方嘅野為樂
但係台港線
加100-200 就可以坐因航大機喎

之前坐過花航B738,感覺同LCC 差唔多
咁譚生果邊都好多人唔鍾意SQ一樣姐
唔係踩,係百屌成材
香港自家因航越做越差係事實
聽過新加坡人屌SQ 都屌得好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞