[航空]連登飛機膠討論區14

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

就係覺得奇怪
ANA食左羽田個slot已經好勁 (指去HNL),玩hub
不過JL玩嘅係班次密同地點多

其實同Boeing同Airbus嘅取態一樣,A380係hub to hub,777就密

以現況黎講,JL始終有NRT, KIX, NGO 包左好多個點,應該有優勢,而且ANA用肥婆,好大原因係因為自己同HA關係唔好,係2017年同HA分左身,HA同JL玩code share
但 ANA 嗰3隻肥婆... 唔會 base 喺 NRT 啩?

其實同Boeing同Airbus嘅取態一樣,A380係hub to hub,777就密

以現況黎講,JL始終有NRT, KIX, NGO 包左好多個點,應該有優勢,而且ANA用肥婆,好大原因係因為自己同HA關係唔好,係2017年同HA分左,HA同JL玩code share
剩落嘛
JL以前係國際線王者嘛
當年航點多到一個點
破產大cut航線都唔會cut夏威夷呢啲油水線嘅
其實重點應該係HA係家下都幫JL補左CTS
NRT係因為HND暫時未用到A380咋,你估佢真係想放NRT咩

不過睇番區域線,日本除左九洲以下轉機會比去KIX搭JL好之外,無乜優勢。

加上NRT有UA, DL, HA, KE,其實我諗唔到有乜優勢
但 ANA 嗰3隻肥婆... 唔會 base 喺 NRT 啩?

以現況黎講,JL始終有NRT, KIX, NGO 包左好多個點,應該有優勢,而且ANA用肥婆,好大原因係因為自己同HA關係唔好,係2017年同HA分左,HA同JL玩code share
NRT係因為HND暫時未用到A380咋,你估佢真係想放NRT咩

不過睇番區域線,日本除左九洲以下轉機會比去KIX搭JL好之外,無乜優勢。

加上NRT有UA, DL, HA, KE,其實我諗唔到有乜優勢

CLS 咁多班
日本人真係好鐘意關島夏威夷呢類

見一隻少一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞