一人一個柒到唔敢睇嘅經歷

248 回覆
998 Like 12 Dislike
中學做專題報導 上堂開整好咗嘅power point 點知開錯左自己d自拍照
我都試過, 不過係大學第一次上堂
上堂舉手問missy野,唔知點解一舉手就叫左媽咪,比成班笑左一星期
細個做d短期特賣場part time ,十幾日到,係更表個到見到個心儀女仔既電話,偷偷地save左落電話

之後尾二個日收工,大家去食宵夜,宵完出門口個陣諗住打比老母報到 點知打左比個女仔

:喂,媽 依加返緊黎
:你係邊個?

之後我驚到cut左線,佢係我前面行緊,突然間掉轉頭望一望我,之後繼續行

之後我即刻換Wtsapp頭像

佢都唔蠢,夜晚wtsapp我

:做咩你有我電話

唔知係咪比佢拋一拋,所以直接話係更表拎

之後最後一日返工好尷尬,最後執好場收工個陣,因為大家都係短期part time 諗住無咩機會會再見

:唔知仲有無機會一齊返工
:你係咪鍾意我,做咩偷偷拎我電話
:。。。。。。,
:下,係呀

之後返到屋企,佢問我聽日出唔出黎睇戲

出左幾次街就一齊了,不過拍左唔耐,1年到

雖然打錯電話都幾柒,但
Cls 樓上啲毒撚既ff
上堂嗰陣有個肥婆老師好撚閪,上堂淨係對答案,跟住我同啲同學放學個陣大大聲講:「屌,肥閪唔死都冇用」,前面有兩個肥婆學生黑哂面。
屌我都試過 仲要第一次熄我以為部機壞壞地開唔到咪再禁多次
事實
試過,對面仲要幾條友打信長
我熄撚完一次以為冇反應,係咁又開又熄
朋友A 朋友B
A 係好爛口既人,唔會理其他人感受的,同朋友B一齊做一個婚禮既helper,下午同親戚一齊飲茶A又開始唔知發咩癲係咁講粗口,B 見到d親戚面有難色,同女朋友whatsapp下,話A好失禮,成日都係咁..

點個比A偷睇到,A話: 你做咩話我?
B好撚尷尬😂
最好笑係我熄左佢部機2次 佢唔知係我禁

係咁屌部機垃圾又自動熄機

我拿拿林換第2部機扮無事發生過
拜年有個老母既朋友帶埋個女同女婿來
跟住佢個女入左廁所我唔知啦
係房出返來,一開廁所門就見到姐姐抹緊尿
嚇到蹲低左係個門口奔潰
全屋人都見到
個女婿面帶惡意話唔緊要唔緊要
之後圍檯食飯仲要坐我隔離
全程低頭食飯唔敢出聲
利申:上年既事
之前中學禮堂啲風扇掛到好撚高,之後我覺得好凍就諗住熄咗佢,但又唔夠高拉個條繩,之後我就跳起拉條繩,點知成條繩畀我扯咗落嚟 個時全校人望住我做依件事,連台上個老師都忍唔住笑咗出嚟 最後仲要拎住條繩交去校務處俾班八婆恥笑
何文田 五記?
有排做sales做到傻咗 一個禮拜六日全日 返屋企果陣保安開門同佢講hello你好隨便睇睇
有次同朋友去行街買衫,咁我地就一齊揀衫啦。我就背對住個朋友,一路揀衫一路就係到講野。點知個朋友係我開始講野之前已經行開左 而咁岩有另外一個廢佬又走埋黎,結果全程就同個陌生人係到尻Up 個廢佬仲以為我係痴線佬
大約我仲係中一中二左右,新年返大陸食飯,咁個門口放咗塊木板,防止隻狗走出走入,當我拎住個飯碗,一路食飯一路行出門口,點知比塊木板kick到 成個人趴咗喺到,冇錯,係心口貼地嗰隻 隻飯碗一分為二,我當時仲要on9到趴咗落地下都仲要夾實隻雞 個動作大約係咁
飲醉左
落車衝左去廁所
點知去完走望到成班女......
same here,不過我覆佢hi錯,即刻後悔覆佢
蟻定矮
去台灣行條唔知咩吊橋
畏高但個fd死都要我陪,因為佢一個人行去對面行返嚟好on9。我雖然有啲淆底但算啦頂硬上。
一開始無乜野點知有兩條仆街喺前面勁大力咁跳嚟跳去 搞到條橋左右fing,嗰刻因為驚個腦空白一遍自然反應講咗幾句粗口。過咗陣,嗰兩個男仔走埋嚟用廣東話話唔好意思

結論係台灣真係好多香港人
有次架地鐵就黎關門嗰陣我衝入地鐵 點知比條要空隙kick到成個仆左入車箱 之後全卡人望住我
睇左成個post 唯一睇到大笑左出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞