[Switch] 八方旅人 Octopath Traveler 集中討論區 (2)

998 回覆
18 Like 1 Dislike
係邊度可以睇返支線要做咩?成日同條友講完野就走左去無得睇返
同埋我個小地圖唔見左 係setting又無得較返出來
第二個選項,然後按R
搵晒8個人,本來想搞下副職先去第2章
一入神官個山洞就俾細怪aoe一下每個1000團滅
係咪應該玩一兩個第2章先搞副職
入錯窿?冇睇LV?
巴打們啲副職點配法呢? 想參考下
不過我唔係講飾物
我指嘅係技能
未實驗過,唔敢講一定得
打完三個上級職業任 所有第四章食菜咁食
想請教一下巴打們
係唔係每個角色都可以練曬所有副職,包括技 被動技同奧義? (除咗特殊指令 偷嘢 隻揪 誘導嗰類之外)
係, 但你用緊果隻副職先可以用果個副職既技
但被動就唔理你當時用緊咩副職都可以用
所以夠JP既話可以學4個副職用齊佢地最勁既被動技
Thx bro
姐係一個人可以咩晒8個職既被動
被動技得4個位~
封面封底
60個鐘無副職破左7隻主線,打埋最後一個就要去升副職打secret ending
咁勁?!上位職嗰四隻有冇打?
打埋主線先,岩岩先知有secret ending
本身諗住唔練副職通關,但secret ending. 好似無上位職打唔贏

之前一路0道具副職咁打
見過隻貓1次
佢第一回合就走佬
Octopath 官方Twitter:
https://twitter.com/OCTOPATH_PR/status/1020183453977882624

大意:
為缺貨情況感到抱歉
加速生產中
短期貨量有限
再次為要令大家等道歉
建議大家考慮download版
準備開新post大家認為Q&A要擺咩

暫時諗到:

行日美歐版分別
點睇side quest
起手主角有無得調出party

有無網頁講狀態符號點解
有時中左都唔知中左d咩同有咩效果
地圖技正邪分別
貓打法
Demo version
點從位置睇Break弱點
寶箱見到掂唔到要點算
點開第二職業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞