[Switch] 八方旅人 Octopath Traveler 集中討論區 (2)

998 回覆
18 Like 1 Dislike
終於追到live,留明先。

我修女main lv26,收晒7個角色,而家升緊lv,想全部升到20-22先打chapter 2

原來我一路熄左地圖,撳勻晒所有掣先知用R開返,miss左好多提示,唔上嚟睇都唔知有神廟轉副職
打咗30個鐘
舞女, 劍士, 學者, 賊平均40LV, 各做晒第三章
另外4個未升過
有幾次打大佬用舞女RANDOM舞累死全隊
居然打到大佬得幾百血時舞到怪物補滿大佬5萬血
我DLLM
點知d 怪仲有幾多血?
係eShop down 左日版demo 係咪要買番日版正式版先繼承到?
我都知貴丫,不過心急玩沒計
學者1SP技CHECK
學者咁強輸出,用1 turn analyze真係好肉赤
都係開頭check幾吓知弱點既姐
之後HP自己心算架啦
而且隻game都好貼心分白黃紅名比你知敵人係多血中血定少血
咦無留意添

呢個真係無留意
偷野同偷錢一定要留意嗰名,剩番幾多血
LE家D GAME吓吓都SHOW血量
以前邊會有, 連白黃紅名都唔會有
最深刻印象係當年打洛杜羅之秘寶LAST BOSS
真係打到教識我乜野叫"山窮水盡"
打咗大半個鐘
回復藥食晒, 復活藥食晒, 回MP藥食晒, 4個主角死淨個物攻既
身上有個加爆擊率BUFF, 下回合消失, 血淨幾十, MP乾咗
對面大佬生鉤鉤係度(唔知血量)
主角斬完LE刀, 下TURN BOSS求其都打死我
心諗死咗又要打多成個鐘
普攻, 爆擊, 見到BOSS慢慢跪低
黑人問號咗幾秒, 乜事? 新招?
之後見大佬消失咗先意識到我爆機了
開心到狂叫
噚日買咗
留返個名先,暫時用聖女,啱啱搵到第二個職開始第二個第一章
我柒左, 成件事掉轉
琴日先玩, 因為我係盜賊做主角, 搵極唔見有血睇, 我係用 Lv1 偷野個成功率, 黎估敵人剩番幾多血
洛杜羅之秘寶真係好好玩
細個一定拎住字筆玩,狂抄敵人言靈
所以我無學
我都深有體會
另外 聖劍3打左成個鐘 last boss
當年法米通有搞言靈創作大賽
冠軍25mp敵全場核爆
亞軍1mp敵全場冰屬傷加幾率冰結
抄咗le兩招已經成隻game打橫行
點知個last boss咁撚堅打到我山窮水盡先過到
我印象中係爆唔到機
性劍3 D音樂真係好正
當年買咗正版CD狂LOOP
今時今日都我都仲啍得出劍士主角同佢老豆單挑既BGM同爆機既BGM
洛杜羅之秘寶啲音樂都正到爆
我都買咗CD, 不過就無性劍3咁入腦了
有時未解盾 學者最多破兩下防 用黎睇下血唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞