[2018DSE] PolyU 放射學Radiography (JS3612) 討論區

406 回覆
24 Like 5 Dislike
好低係同香港比?
話晒一門專業咁都幾灰
台灣fg 42k
新台幣

新加坡計番港紙fg都係得20k左右 重要俾稅
其實E家外國仲要唔要人
睇過單報道話RT 02年HA唔收 跟住10個去英國 3個去新加坡
仲有冇呢支歌仔唱
希望大家入到A1
有無巴絲打入左黎
留個靚名先
入左 讀完駁上pt master前景會否好啲
想升職就一定要讀master
咁係咪讀翻個pt master 做pt好過rd 需求大啲同有得執葉?
pt 可以自己開檔同收case
好呀 要降番5個point咁解
HA黎講,除左rd之外,nursing pt ot mls有邊科係可以fg完5年後大機會即刻升上一級。 自己諗。有邊個department既 i位係可以多過ii 甚至 2:1 。
最緊要睇下自己鐘唔鐘意呢一科
介唔介意返shift
不過唔鐘意嘅話不如早日trans科啦
好過到時placement諗quit u/畢業諗轉行
都係既,不過落水落耐左就唔會想上水
聽過唔少人都係咁
但成世都唔使落水嘅表示理解唔到
約人又麻煩 出去上堂又麻煩
有冇人知中o幾時
兩睇啫,而家叫我放星期六日條街多人到喊岀黎,我真係寧願放閒日少d人。 個P番4點其實日頭大把時間做自己想做既野,番N 10點之前約人食完飯再番工又得。勁多日頭時間,日日好似放假咁。最重要係我4日PANO入面得 P追A果一日唔可以自然醒訓6個鐘之外,其他日子日日訓到自然醒,幾多打95工既都做唔到啦。 RT番95既係難d明落水既快樂 落水個時你會感覺到星期一至五係過得好快,上水個時星期一至五好似食屎咁慢

唔係吹噓,不過真心覺得好正
Qe插錯c眼單野之後仲咁多人吹奏
當初揀啲唔使落水嘅工都係驚成世落水會猝死
收到HA offer心諗要落水不了就reject咗
而家心郁郁想試又冇得試
不過唔止RT唔使落水嘅
MI都有少數係咁
好似幾多地方都係返shift冇night
少啲係regular返九五 5.5/6日
我真係識人返6日㗎
True
唔好再入黎啦
下個插錯洞個個就係你
加油 食多d ot囡囡
車,個pher自己太搏命姐,有啲嘢唔sure梗係死都等大夫返嚟先啦
翻5日半/6日 =19工咪撚做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞