[2018DSE] PolyU 放射學Radiography (JS3612) 討論區

406 回覆
24 Like 5 Dislike
幫fd問
佢收到interview email話會同admission score同分嘅人in
呢個case咁睇 interview係咪好重要?
同埋會唔會問情景題
好撚重要
你唔係nursing咩
同分就睇interview表現,仲唔重要咩

入唔到放射都可以答姐
你個fd admission score幾多?
佢250
咁好好準備下啦
例如望下近期RD嘅發展,
我自己覺得有機會會問真實做野嘅情景題
250都有interview ?
PolyU's First-Year-First-Degree policy,如經 Non-JUPAS入,就算在外國讀完degree,想入讀理大一般都不會獲考慮經。如同學考HKDSE,夠分嘅話可經JUPAS 入,不會理會有否之前有 degree。

幫你問左,不過建議你自己可以再去問詳細D
以前埋大幾多local second degree 咖,呢件事相當 common
幾時改左policy
你自己都唔識答啦
最多咪問下點解揀呢科,對呢科有咩認識,pher 係醫院個基本職責係乜,點會咁難
利申:9up,嗰時直入
我可以答到你, pm please
讀呢科移民會唔會易D
會易
但出到去好低人工(相對於當地物價)
易移民
singapore極大機會成功(S-pass)
澳洲都要人
加拿大唔sure
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞