Super Junior 厲旭退伍回家!特澈生日快樂相愛相殺討論區(22)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
又多蹲點地方
入面好多人講sm團
其實佢都幾自大,
見佢不斷自打嘴巴真係笑死
https://m.weibo.cn/2322428431/4263237333736348
好甜呀大家族❤️
見到特哥一個個咁抱好滾動
希望快d齊人!
https://youtu.be/am0SYY8QP3M

CLC Cover左black suit
1:46左右開始
其實係米得我一個咁遲先發現
金鐘絲post我先知
咁係咪到我家要cover翻佢地首black dress...?
佢地幾個人分左大雲個part
我舉腳支持
btw我最初以為佢係打錯左歌名
點知原來係cover
起現場睇真係好感動
如果有一日見到11人齊齊整整咁攬埋一齊
我真係會喊死
歌名太似會產生嘅野黎...?
好似沈先生唱完佢地首something 就搵人陪佢跳另一首something 咁
Suho以為係神起既something
點知係girls day
我依家都喊緊
我以前明明冇咁易喊

茶茶呢身打扮好正 完美消化女裝
btw呢張圭好似有左咁
然後始源係老豆

每次見到相都會習慣數人數
差希大
然後最靚個個今次竟然做番男人
我都覺得圭好似有左
劉世允新曲《我屁眼力氣很好 (내 똥꼬는 힘이 좋아)》無法在三大無線電視台播出,日前與神童前往上岩街頭進行抗議示威、公演。

在韓國時間14日下午1點30分左右,劉世允因為七月初發表的新曲《我屁眼力氣好》無法通過三大電視台的審議而進行抗議,在聚集多間電視台的上岩洞附近進行示威公演,並請來 Super Junior 神童、新女團 Pink Fantasy 助陣。

《我屁眼力氣好》是劉世允在7月2日透過各大線上音源網站發表的新曲,是他將自己兒子喜歡的國樂童謠「便便頌 (응가송)」改編成 EDM (電子舞曲) 風格的歌曲發行,劉世允在9日出演 SBS 電台節目《兩點逃出 Cultwo Show》擔任特別 DJ 時,說道:「我曾經擔心過『屁眼』這詞會成為 (通過審議的) 問題,所以去查了字典,『屁眼』是可愛地稱呼肛門的用詞。明明什麼問題都沒有,可是卻沒通過審議,覺得很冤枉。」

進行抗議公演時,劉世允以 MV 中的造型示人,胸前掛著不可在電視台播出的判定的抗議內容,上面寫著「請許可我的歌曲,如果可以出演節目,我會盡最大的努力去唱歌,盡最大的努力去跳舞。」神童也作為 MV 導演參與其中,在身上掛了字典中查到的「屁眼」注視,再加上預計下半年出道的新女團 Pink Fantasy 的助陣,進行示威公演時引起大眾關注。

一起來欣賞劉世允《我屁眼力氣很好》MV,並看看劉世允、神童日前進行抗議示威時的片段吧

https://youtu.be/BGm34fGuGvo
先不說歌曲
但MV真係正
童導
某年smtown
我有睇過😂
但都係鍾意男人跳多啲
有男人味好正

原來背後係咁
特哥is watching you
@利特吧_TeukBar
很多藝人的專輯都是因為預告片流出或是音源流出導致專輯推遲或取消。知道現場的朋友跟大家分享的心情很急迫,但是為了哥哥們我們再忍耐一下下,讓他們選完片修完片,給我們展示最美好的一面 朋友之間的互相傳閱沒關係,但是希望站子們以身作則不要再在SNS上面傳播了哦 順便說下生日應援報告下下周一定出 暑假忙吐了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞