[航空]連登飛機膠討論區13

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
因航
有冇話3間貨運站邊間好做啲?人工福利好啲?
應該HACTL
個mon
督到手指痛

一注獨撐美帝市場
Turkish Airlines Pulls Out Of Skytrax
https://onemileatatime.boardingarea.com/2018/06/09/turkish-airlines-skytrax/

外國有人話 Skytrax 係歡樂滿東華式捐錢大賽
似萬千星輝頒獎禮多啲
華富邨籌得最多錢
做冠軍
一邊收錢做顧問
一邊頒獎做評分
【大手交易】新創建斥351億向空巴波音購入40架飛機 (17:17)

文章日期:2018年7月17日

新創建(0659)公布,集團與周大福企業的合資公司Goshawk及飛機製造商空中巴士和波音分別簽署協議,購買共40架全新窄體飛機,總值約45億美元(折合約351億港元)。

根據相關協議,空巴及波音將會分別交付20架A320neo系列,以及20架737MAX系列全新飛機予Goshawk,並將於2023至2025年期間陸續交付。新創建執行董事及Goshawk主席鄭志明指,直接向製造商訂購飛機,是Goshawk整體增長策略的重要一環,A320neo和737MAX系列的飛機深受市場歡迎,亦具高燃油效益,可強化飛機資產組合。
MIA應該未關事住,反正未有777x
SEA應該可以諗下,DL唔做
HNL 本身香港demand唔高,同JL做緊緊code share
DFW AA果班loading 唔知點
AUS有少少冷門,就算亞洲熱門機場都無direct
LAS啱啱HU先開左PEK-LAS,loading唔知點,但長做緊1800rmb未連稅Y來回
仲以為係開航空公司
新巴......新渡輪......新航
DEN SLC AUS 唔會啦
一個UA一個 DL hub
AUS 原來係 class c 唔係 class b
HKG-MIA via HNL 有冇得諗
其實 MIA 可唔可以 Via YVR / YYZ / JFK / IAD ?
不過唔知有冇 5th freedom?
Peach 買咗2隻A321LR
https://trafficnews.jp/post/80972
佢依間野係咪專門做租機市場生意
坐過架333 個IFE點㩒都冇反應 唔知係hang左機定點
期待會唔會開仙台-香港/CTS-HKG 老母應該一早想開但係唔夠range
priority應該好低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞