【求救】開心去台北玩,入閘後發現Ex坐我隔離

915 回覆
2208 Like 94 Dislike
LM
點解係同一張圖嚟 唔係一齊買嘅 點一次過睇到兩個seat?
【機上面】

(背景係佢係我初戀,中學poppy love,小弟廢入唔到大學,佢讀hi dip又忙上莊,漸漸越黎越少講嘢,冇咗共同話題,又唔相信對方,就完左了⋯)

我:(一上機扮瞓教)
女:(佢行到黎見到我,拍左我一野)咦?咁啱嘅
我:咦?哈哈(乾笑聲)係啊,你都係去台北啊?
女:係啊,你都係?
我:係呀,不過我聽日會搭高鐵落高雄。
女:哦~~⋯⋯

(Dead Air到㗎機take off到除得安全帶⋯)

我:係呢,你黎幾多日?
佢:六日啊,下星期二返香港。
我:哦~得你一個嘅?
佢:係啊,啊美(中同)咪去咗台灣讀大學嘅,畢業啦,之前約好咗去佢畢業禮。
我:哇係喎都唔記得咗添,話咁快四年㗎啦⋯
佢:唔係啊,佢讀嗰個係唔知咩course黎,讀左六年啦⋯
我:嘩時間真係過得快,時間呢啲我真係冇你記得咁清楚⋯
佢:哈哈哈

(又dead...)

(就落機)
佢:你下星期二會唔會仲係台灣?
我:會呀做咩
佢:啊美畢業禮係喺嗰日,如果你都係台北嘅話咁不如一齊去?
我:Errrr... 我要睇睇喎,我約晒朋友係高雄(其實根本就冇
佢:咁你OK嘅話WhatsApp我啦
我:好啊,你電話冇改?
佢:冇啊,都係果個
我:咁好啊我再覆你
佢:好啊,另外你下星期三係咪都要經台北返香港?係嘅話不如食餐飯?
我:我再諗諗?

非FF 以J保證上述屬實

屌我真係覺得自己好廢,明明想去又扮佳人有約,但又唔敢開口
拼圖黎
Photogrid
屌你係咪男人嚟嫁

你個ex仲大方過你

如果你係冇約 人哋邀請你而你有想去嘅話好心就去啦

你上邊啲對話,條女放哂水俾你啦 ,你有意就去得馬
希望你ex睇到個post 會同你再續前緣 呢啲真係緣份嚟
lm
Poopy love 真係poopy love
Between 女方約你就去啦
扮乜鳩野有約人
明明人地以經冇野 得你自己扮尷尬
屌你人地咁大方
顯得你越幼稚小家
應承佢啦 唔好俾自己後悔
樓豬廢到 條女咁大方又俾哂機會你 仲有意思就上啦
其實有冇可能
又去同一個地方 又同一日
又同一班機
又咁岩自己一個
仲要坐中隔離

唔係幾信
既然大家都唔夾,坐埋隔離又點?
信唔信真係好睇你,呢個世界真係好奇怪,發生係我身上面既野仲劇情過電視劇💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️最後依加都係單身狗
都散左咁耐
男人老狗大方d啦 又唔係因為帽而散
或我應該~相信~是~緣份~

樓主求吓你同你個EX開展呢段故事吖(如果無吹水的話),好讓我可以繼續相信愛情,thank you
比條女知有呢個po會仲肉酸
坐大脾
條女主動約都唔執生
真係抵你無女屌
青頭毒撚
屌你老未
去啦仆街
你唔去實後悔
速成點打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞