【求救】開心去台北玩,入閘後發現Ex坐我隔離

915 回覆
2208 Like 94 Dislike
live
你唔想面對 我幫你改機票飛高雄
Pm我
lm等結果
好有緣
緣份呢啲野 話黎就黎
我信樓主 因為我都試過
但唔係隔離位 係前後位 上到機先知
訂機票時無揀到位 真係好邪好巧合

果時分手咗無幾耐 係機到撞到淨係講咗句
「hi... 咁啱既」係6個鐘機既唯一一句
尷尬到爆 好想跳落機

最尷尬既係佢坐我後面 我已經音樂開好大聲
但聽足全程佢隔離個鬼妹flirt佢
係人生最難捱既6個鐘 一直扮訓緊

btw我係被帽 所以無諗過要一齊返
一定係apple 耳機

樓主使咩打咁大段野 影張機票尾黎要show埋坐位就得啦
俾雷劈難d 定飛機上遇到難d?
我覺得飛機隔離座遇上好難
但絕對有可能

但樓主陳述真唔真就自己判斷
但我信樓主

利:
曾經都因為誤會同初戀分手
四五年間大家各自有另一半
然後偶然機會有佢電話
成功解除誤會而大家都已經恢復單身
所以又噠著翻
一起到依家又五六年 好穩定

希望樓主成功
有時巧合嘅嘢做好神奇
自己試過係元朗屋村 有人高空掉雞蛋
中頭
清洗完 返到將軍澳又中一隻
咪當舊朋友見過面,食餐飯囉 ...
不過你信唔信緣份 ...? 反正我信了 ...
追追下post搞到有啲掛住ex
我都試過,但我係新女朋友嘅角色。當時佢個ex就同佢男朋友食緊飯。我哋都係咁啱卡位隔離枱。我男友個ex好憎佢,分手後block埋我男友。嗰日佢哋分手後第一次見番(但隔咗半年到),佢哋大家互當透明。其實我仲尷尬。我寧願佢哋大大方方打招呼
樓主好廢 咁都唔上馬 真係抵比人屌
又幾好笑喎屌你老味
陳年冇開嘅iPad一定要係會屋企update下先啦,點解會入閘先去睇到
唔好害樓主啦你, 好尷尬
依個世界邊會真係咁多巧合?根本多數嘅巧合都係人為 我就覺得係樓主特登買ex嘅隔離位
如果真係咁唔想嘅,一係upgrade上頭等/商務,唔得嘅咪上機問空姐拎個眼罩同埋佢講唔要飛機餐,落機就等多一陣,等落咗一大半先走囉
個post好正
好有電車男feel

btw過咗6年咁耐咩都過去啦
去食個飯行下無壞
可能結果不似預期
但最少試下唔會後悔
最多咪當朋友聚會下
可以plan行程用囉
電話咁細
又成日資料地圖兩頁咁轉黎轉去咩
咁巧合既機率好低,留名跟進
唔係故的話,咁呢次係大好機會比你問清楚你d疑問。
反正真係不歡而散的話都唔會再見,最多連餐飯都唔去。
可以上到機叫空姐幫你調位
或者佢都會後悔當初衝口而出呢
講真 女仔對你無興趣
根本連飯都唔會同你食
做吓朋友都好㗎
無錯
開到最大聲耳仔爆啦都仲聽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞