Chromebook / Chrome OS 討論區

199 回覆
13 Like 0 Dislike
唔抵買
如果c302a 有後繼機我會狗衝無就c423 算
但係真係幾靚
上一代pixel book 799就有i5 8gb ram,slate啲spec
咁既價點解要買chrome os
你又講得啱,佢仲要另外買keyboard 😂
好甘
巴打用開Chromebook?
返工果度有用,自己就無用開吖
但係嚟緊想買一部嚟用,等緊d大減價
巴打返工用咩型號,大致體驗如何?我都係等緊大減價,應該係等cybermonday 同Black Friday ?我唔多budget 等緊Asus c423出
究竟最平玩到LINUX APP係咩機
返工點用chromebook
返工點解唔可以用 chromebook ?
Mr A ,有無用緊Chromebook?
chrome os =閹割版linux + android

我用緊Acer Chromebook Spin 11,一般文書用都okay吖,我見d學生用嚟打機都掂 用用吓都覺得okay好用,所以想整返部
c423個樣同c302a直程病印,我當咗佢係後繼版
*餅
正,Asus 係youtube出左兩段片,介紹c423,c523同c223三部都係傳統laptop ,moon size 係14,15同11.6吋
chrome os =閹割版linux + android 同返工唔可以用 chromebook 既關係?
冇,但想買部玩
Mr A 睇中邊部?
用linux 好過
chromebook依家有啲裝各種linux,唔知係咪你想要果隻
早排平價入咗部二手chromebook pixel 2015
keyboard好正,個mon好靚
想像唔到已經係三年前既產品
諗住遲啲過咗eol之後裝返個GalliumOS繼續用,直到部機打柴為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞