IT界討論區:(31) IT泡沫爆破將至及早抽身保平安

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Hardcode 有咩問題
玩開OI既都知 第零題就係呢類題目
不嬲都教話 一分鐘內諗唔到點做既 就hardcode左佢唔好晒時間
hardcode
不過新手hardcode真係冇錯
睇assignment要求啫
老老豆豆 我覺得如果段code做到野 長度又reasonable咁係無問題
佢assignment有explicit叫用for loop咩
有冇做過game developer嘅巴打

係唔係日日OT
又要萬能但人工低?
睇公司
你個陣intern 咩情況?
還可以 無ot
正常要求都係depends on input integer嫁啦
hard code一定solve唔到,除非自己出條問題問得鳩
知唔知人工方面點?
寫unity? back end?
正常print呢啲pattern n都會係40以內
睇公司
簡單pattern當input n = 1 - 5, 個program背後都可以係hardcode
爸打.唔係個個都係似你咁諗
好多做IT既,成日就係強掉D code又話咩效能,又話咩main
呢兩樣野都講得通,
但係請個FG 寫D野有幾可有得main
加上問得呢D緊係expect個FG 用for loop去loop出黎.
新手hardcode OK
但係一個大學生,FG 出黎就有D離普
我成日講香港腦細好撚多唔識IT就
以為IT既Code係變出黎
你請左個新人返去佢錯個就係多對手
你交貨日期就會早左
無諗過好多野

加上好撚多大企業咩名大家心知
講就講撚到幾撚感人經常對外->又話咩公司好撚重視IT
結果?
IT狗就係好撚似安全套咁用完,用到壞咪用平價買個新
特別start up.更加唔會有呢個念頭架
永遠想平,你諗諗所謂個簡易App AP = Fresh grad are welcome
辭左工就咪理,仲理公司班狗撚咩
老老實實雖然做同事,但對班狗撚無好感,講黎講去,
ACG,Tech
咪就係腦細唔知IT行頭其中之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞