到底女人係咪一定要等人追?

206 回覆
154 Like 49 Dislike
因為等人追 個男仔會錫女朋友多啲
追個時可能會
到手後做返自己咪一樣
到時個女仲會覺得個男無以前咁錫佢添
我既經歷就係人地追我 一直當我寶
但我追人 被當草
笑死
一嚟生活圈子唔大
而且都叫做識朋友熟佢地性格,相處唔會有大問題
後生嗰班一嚟諗唔到有咩機會可以接觸到,而且覺得價值觀或多或少都會有大出入,始終好似巴絲講,可能佢地仍然會將自己處於高位,選擇自然比較揀擇
呢樣真,我都係
對對方好只會換嚟一張好人卡
曾經被個朋友姊妹教訓我,太過關心順從對方只會俾人當草同收卡
從嗰刻我就覺得女人認為男人關心女人、對女人好係必然,呢樣只係女人揀男朋友嘅基本條件。
接住就係嗰種男人要賤賤格格、口花花、多屎橋,呢啲先係女人嘅擇偶條件
其實係睇感覺 同對方咩性格
但女仔多數比人追
之但係如果對方係好被動好靜無咩經驗,咁我就會主動d 如果唔係就真係要等埋發叔
利申追緊毒撚
本身個人內向又毒 同人講句嘢都驚
你估我唔想溝仔咩,上下連登做下鍵盤戰士就得
冇對象點溝
毒撚絲打都啱
男仔先會咁喎,好少女仔會咁
個毒撚男神外表嚟?
其實好多呻無人追嘅女仔主要原因得一個:鍾意估!

對佢好少少就以為人地有企圖,分唔清禮貌同示好。

話知你靚唔靚,當一個男仔想認識你,已經變左追你,咁仲點會繼續呢?除非個男仔係食家,而食家就梗係會揀啲相對好食嘅女啦(難度低質素高)
冇錯 女仔都要學曳啲
其實好多女仔都係咁
利申 曾經因為份工要聽好多電話而壓力大到辭工
不過依加努力改緊
好多女仔表面相處好正常,一去到用wtsap呀果d姐有時間俾佢地去諗既時候就出晒事。

通常我做完主動,如果佢係覆得一兩個字或者擺明hea覆,即使佢無心我都刪記錄del電話 現實見到面可能會保持返正常,但係心入面blacklist forevery。認真,正常social都唔識,即使溝到都係瀨屎上身。
想追個女仔 永遠覆得個幾隻字 有時可能有2個話題傾緊 永遠淨覆一個話題 如果無興趣我寧願唔覆我咪算 又要keep住覆 但覆啲延伸唔到話題嘅回覆 次次都要自己覆落去再揾新話題 最後一個msg佢覆「係掛」加個emoji 我就選擇唔覆佢放棄算
我啱啱三字頭,身邊朋友都有講過女人去到差唔多呢個年紀都好緊張結婚

咁啱識得兩個本身有男友而且求埋婚,去到最尾一個男友負債、另一個男友唔夠現金,最後呢兩對情侶都係分手收場

其實我都有諗過去唔去緊溝佢地,自問可以滿足到佢地要嘅經濟條件,但感覺佢地又好似為結婚而結婚,喺未有穩定嘅感情基礎之下大家行錯路咪又分手收場
點解要溝佢地
唔考慮下d後生女?

On9幫人埋單
其實係好多人都犯賤,即使係for做朋友都唔會咁樣hea覆人。又唔見男仔同d普通朋友wtsap會hea到咁。

依d根本就係香港k型社會造就出黎既生物,好樣少少果d由中學開始俾人眾慣晒,完全唔識點去主動或者keep contact。

反而樣普通果d就肯去自己爭取,即使唔鍾意,都keep住as a fd都好,第日有咩幫到手或者點都有個人wtsap下。而依d人就真係當刻無你需要就0接觸

所以遇到依d人我真係唔會手下留情,因為真係佢地自己咎由自取,絕對唔會放任何心機落去依d人身上。
31歲 未拍過拖(有苦衷) 190cm高 我覺得靚仔但其他人話一般
因為搵老公就係要搵呢種人 中意佢對我好誠實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞