到底女人係咪一定要等人追?

206 回覆
154 Like 49 Dislike
小事啦咁,去旅行之嘛⋯⋯
其實係港女嘅愛情觀扭曲晒
下下等人溝 再以對方物質,外在條件去決定受唔受
咁撚樣唔撚係愛情嚟㗎 on9
你點知人要扮
都話會俾signal唔洗乜都講出口就叫吊高黎賣?
咁其實講咩你都唔啱聽
講開又講 女仔對男仔做啲咩先可以加分? 比男仔朋友first impression係主動
追幾步 之後就引番個男仔追你
如果追左幾步都冇反應就...NEXT
“其實女追男冇所謂啦 話唔定可以一生一世 如果我同個男仔一齊左幾個月都重未真心鍾意我 大不了未分手 痛一陣姐”

有個女仔frd講過呢番說話 不過佢追唔到佢男神 但佢亦都冇後悔 起碼冇遺憾先
又唔駛assume所有單身嘅人都一定想拍拖嘅
讀女校出身 身邊有啲人真係無專登諗過要拍拖
而家講緊等人追,唔係唔想拍拖喎
其實每一次成班朋友聚埋一齊,都有啲女人喺度呻冇仔溝,其實我哋都20到尾,自己又想快啲結婚,但係又唔會主動去溝仔,到底係乜嘢心態?

幸福幾時都係掌握係自己嘅手,點解去到呢啲咁重要嘅事,仲要等運到? 有冇絲打可以解答一下?

同d日本妹韓國妹識落
先發現佢地對自己國家既男人係好不滿

當然香港女仔都不滿香港男仔啦
不過香港女仔既理由係港男唔夠錫自己、冇錢、唔靚仔、唔高大之類
而人地日本人韓國人既理由係班男人真係大男人、當女人呀四、唔尊重人
點睇都係日本妹韓國妹既理由有說服力d

論知識智慧,香港人唔會輸(不論男女)
論身高,其實港女以為好高既韓國男人平均身高都係173cm,同香港一樣
論體型,港男輸
論錢論收入,係日本高香港少少
論對女性好唔好,港男地位全球最低,你係女人就當你公主,點會唔好?
論樣,中國同台灣就老土樣、日本人就正常d、韓國人就國字面細眼,香港一定係最正常

仲有咩唔滿意呀? 你講?
成班港女
咁男仔呢?

男仔性格好,主動。唔係災難性樣貌都根本無女埋身。
可能係我誤會咗個意思
只係有啲comment覺得啲人唔受人追/未遇到想一齊嘅人就=吊高嚟賣
女仔性格好,主動。唔係災難性樣貌都根本不愁無仔。
但衰在太高要求,身邊好幾個都係咁
港女勝在可以全球擇偶,咁都搵唔到不如死咗佢算啦
識果d好保守,身邊幾個上等樣既都係咁,交友app唔會玩,同男性朋友唔係有興趣既一句都唔會傾多句,咪話男友,男仔密友都冇個,靜係會群d女仔fd,除非有男神埋身,否則都唔會想比人接近

有啲就自卑唔敢追人 之後揾第二個咪上咗賊船,係鍾意人就主動聯絡下人啦,唔係以為用念力就俾到人知你鍾意佢呀...... 人哋同你近乎0交流,又點會知你對佢有意思呢?
女都冇途徑識呢
上面講吊高黎賣係講緊女人講明係唔會做主動,要等自己喜歡嘅對象追自己。
港女有西就大把仔揀
呢樣真呀,返工d女咪咁,得女fd,完全都唔會同我傾計,聊都冇用,樣又衰,格又臭,呢家咪廢事同佢吹水
咁一定有垃圾仔埋單嘅。
女仔執下個樣, 肯撩下男仔講嘢, 已經好夠
男人要極主動 先有機會 得米 但女仔不過應下機咁就得 可能真係學外國班dating experts話齋 係關人類進化事(男人去野外打獵, 交配-> 男仔主動追女仔)
而家d女通常主動左(對住男神級時)
佢地其實由頭到尾都係等緊男神出現
之後就會主動

其他質素根本無放入眼內
高層次d就針對你target嘅性格
女仔真係易好多,唔洗太刻意,個人唔on9已經加分,香港男人要求好撚低。
之前高登有巴打睇過數據, 話香港女少男多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞