HKBUCIE倒米區(十)入CIE悔終生,伏已中請努力

578 回覆
31 Like 5 Dislike
乜撚野bba呀?cie有bba咩?ba吓話?
白痴仔就求asso畢業啦,仲升,升條尻咩
巴打咩科?
成班垃圾低質 唔怪得話咁難升
Journal今年升到bu嘅多數都有3.5或者以上 不過都仲有啲dmc嗰類收得冇咁高分 另外cie journal都唔算太多人讀 好易兩年見黎見去同一班人 想知再問
啲lecturers點
巴打仲有咩可以講
智力係咁上下,將就下啦
Crcm,不過留下有巴打好似仲專啲
如果你係想問非bu嘅可以再問我
認真一問,Cie business執柒咗喇?
Sorry我好無知
Who fucking cares
伏已中
知唔知bba第一個b係解咩
n年前畢業生路過 以前已經聽好多人講CIE伏 我自己又唔係好覺
所以唔知係我真係好好彩定係科嘅問題啦
我讀major個陣十次有八次都會同同一班人一組, 而我地冇一個係freerider
大家差唔多次次做pj都輕鬆全科頭一二高分 (我個科少人到major得兩班 所以好易知隔離班啲野)
我地自問真係唔勤力
走堂,上堂訓教, last minute先傾pj / 溫書, 乜都齊
但大家gpa都輕鬆keep 住3.5以上 係啲GE好難避得哂freerider就有時失手囉
最後我地group人 6-7條友都有offer , 雖然唔係咩神科 (入得我個科都預左) 但總算大家而家發展都唔錯咁囉
所以我嘅結論係
1: CIE多廢人 , 讀英文GE就見真章, 你只要個底好佢地少少 , 好容易可以爆出
2: 你個科多唔多人? 多人姐係競爭大, 咁咪好難突圍而出
3: 要識埋堆, freerider真係毒瘤黎, 做一次pj真係見盡人性, 不過你都要show到你係有料先識到啲好組員嘅
教journal啲lecturer 大多都好好人
都會比一定自由度你去做番想做嘅故
不過有啲就比靠固執 有個框架要你跟佢嗰一套咁
哩啲靠你自己執生啦
錯字 比較
已入srs
jupas 無offer
有報appeal不過唔會有奢望
風氣好差?
撚下你班垃圾又真係信
白痴仔柒咗想扮無事呀!
你話咩咪咩囉 等等post張圖嚇親你地班垃圾就啥好啦
知你地實唔信 留tg我pm你比你睇
諗起就嬲 霸住個圖書館黎玩 cls 成班友都冇腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞