HKBUCIE倒米區(十)入CIE悔終生,伏已中請努力

578 回覆
31 Like 5 Dislike
Hkcc journalism vs hkcc public relation and commu 邊間易上返ugh
Hkcc journalism vs hkcc public relation and commu 邊間易上返ugh

Ugc 自動修正on99
on9乎?兩間都hkcc,你入cie問?做seven 啦!

Ugc 自動修正on99
on9乎?兩間都hkcc,你入cie問?做seven 啦!

打錯sor 係bu cie journalism vs hkcc commu
小弟白痴 自膠
屌啦,bu自己都唔like cie呀!
咪撚入呀!
仆街 早兩日無睇呢個post
比d老師水撚左黎

自求多福
係cie講廣東話係少數族裔黎
全部都係蝗語
巴打你比人杯
何止少數族裔,直情係怪人
屌啦,bu自己都唔like cie呀!
咪撚入呀!
仲有一大堆蝗讀 做你groupmate就真係
入咗嚟嘅真係自求多福喇
係cie講廣東話係少數族裔黎
全部都係蝗語
何止少數族裔,直情係怪人

我女朋友喺嗰度讀,我應唔應該留佢一個喺嗰度 自己去hkcc
分手啦
定期推下 過來人話你知
千祈唔好入CIE
Cie intern 都垃圾過人
活動頹爆, lecturer 又唔撚upload notes
大家咪撚入嚟呀
入嚟盞比錢買難受
再推!大家咪撚入cie呀!!!

利申:已上岸,如果唔小心咗,有問題可以問
Bba想year 1升ugc有無可能?
有冇巴打知道journalism入面咩環境
當然有,大前提係你DSE分正正常常,(around20?) sem1 要3.7以上。
三大就難㗎喇,city/bu應該有機會
Journal收嘅人唔多,所以都係同一班人咁上下一齊上堂(not like crcm)
不過我諗你都應該想入返cu/bu journal? Bu journal今年non ju好似3.4以上必入咁濟(?) 其實唔難。cu想要interview就起碼要3.5/6以上,然後最睇interview。通常year1開始讀起,但有識人係senior year entry
都係嗰句,勤有功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞