18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (6)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
之前mid-term reject 咗hsmc interview
過咗一個月都冇second in 係咪88
Cgpa岩岩過2可以仲有咩選擇
In左ou 等緊消息
已經拎到明德offer保底
黎緊in speed 想問大概點in
有冇人edu gcs meet唔到offer?
係咪可以求情?
要GPA 3
Take a look at the excel I post here in first page please.
其實bu bcom accounting 同 cie 有咩分別?
Offer god!
一個under bu sf
一個under cie top up
前者無得住hall 貴 非bba科(上網睇係有啲分別) 但出bu本部cert 大大隻字寫bcom acct 不過可以大大聲話自己bu人嘅
都係比十幾皮野2年
雖然有啲豬仔以為係十七萬四年 然後勁快速交留位費
如果恆管同bcom acct 可以點揀 我唔識揀
恆管出到黎可能名都唔睇比人扔走
bu bcom 又會差過d ugc 但係bu cert
有無人知ou幾時要交學費
想問有冇人知可唔可以一邊讀self finance 下年用返asso 個cgpa報返non Jupas ?
如果hsmc 唔係揀會計咁點?
即係冇得唔交定??
我覺得hsmc最值得揀係acct
banking (好似恒生係佢後台)
scm(只有恒管同poly有開 一共有7萬資助)但九成補credit
管理學(其實間間一樣 唔通一grad做管理級咩)
我報咗banking
講到尾 3 大揀剩比八大
八大 揀剩比非八大
遊戲一直都係咁玩
Btw
Bcom acct 真係好貴
咁無事啦
banking 同bcom acct比
你對acct無特別大嘅興趣咪讀
又讀law又audit好撚on9
不嬲咁玩法架啦
坦白唔怕得罪講句
呢個post大部份人dse失敗完又係asso失敗
要揀就揀能力內最好果間
本身bcom出或恒管出都係廢嘅
揀個平啲咪仲好
我就唔信bcom出黎可以短期內比恒管仔賺多過五萬以上
btw 咪又係廢
讀banking 驚搵唔到野做ja
同埋account 出路好似好d
陣間讀完又浪費錢同時間 咁就真係可以去跳樓
唉 我真係垃撚圾
我覺得唔想廢咪chur呢2年囉
我黎緊都係含管仔
又如何
邊間學校出唔緊要 最緊要出黎做野
入場券廢姐 唔代表入唔場
巴打 共勉之

順便一問 有無含管group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞