18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (6)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
希望大家人人有offer
剪個精華版 / 俾你覺得最正嘅scene俾interviewer睇
利申 讀緊媒體類sf degree
有無3322先?英文無3就快手考ielts
21分夠入ugc或自資任何科啦喎
好過用唔過3嘅成績報sf
咁直接經jupas入啦
巴打讀邊間
豬海
31號in樹仁新傳 佢問我點解唔揀豬海同恒管
因為佢都叫大學
你想入咩科
應該好多科都受combine cert架 除非三大
咁20分都搏到下bu 商科
但唔過2.5連speed都唔收
dse跟三年嘅
如果你唔介意浪費多年
今年retake多科搏升22 poly都有機啦
首先你諗唔諗住讀書 定想快啲出黎做野
就咁聽你講 就算你2019dse入番yr1 你都遲人4年
因為呢個分好夠入n展(記憶中17分都有ugc)
商科就包入含管 樹大
行jupas唔再睇hd成績 只睇dse
至於speed 佢收hkcc人出offer都2.5啦
咁你呢個分夠殺n展啦
不過你張cert過期咪就真
如果中意讀書又無經濟壓力 我覺得可以從新開始挑戰jupas
直接拎combine cert報(好似可以)
如果第一年果張過左期就考過
例如第一年4c+2
第二年考英數通識
咁第一年過期 第二年未過 咁你要考中文+2科選修
印象中dse成績有效用期 詳細問考評局之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞