Virtual Youtuber討論區

1001 回覆
9 Like 25 Dislike
スズキセシル好似冇咩人睇, 咁耐都係得3千幾人
有時都幾有趣
希望巴打多多支持
https://www.youtube.com/channel/UCvzce5i14VUY-N1FQoPqRbg
有栖仲好穩定
佢都算係早期出道,對佢既印象都係唱歌同對眼成日都唔知望去邊度
YUA既英文老師vtuber出道
https://www.youtube.com/watch?v=qWczim7m1Ws
睇佢twitter條片笑死
原來擰側面要扭埋個嘴
https://twitter.com/Cecil_Channel/status/1001977784066039809
2.5D

佢對眼跟住鏡頭郁
好鍾意條片最後用自己間屋整GAME
把聲幾好睇
VR Chat好似用MINI版嘅自己出場
教program間公司搞左咁耐都未有色,到而家仲係請到一個人配音,拍d打機片得百幾view.兩星期前話準備緊python既片,但到而家都未出,唔通真係要個配音既學埋program而唔係齋讀稿.如果真係咁唔怪得之咁難請人配音
我淨係睇左一陣
想問下佢有冇講過點解成日合埋眼

佢揸住嗰碌係咩嚟
咁似啲性玩具嘅
飛機杯
下面張圖係H漫黎,個作家畫完佢個fans art話有既視感
其實點解冇啦啦會有委員長中の人嘅野流出嘅
係咪6月1號酒吧唔小心自爆定點
係spotify搵到首歌
仲有原唱者嘅版本
一樣唱得好魔性
發覺KEN (ネコケン/シロウケン)完全係天然呆角色
俾人整蠱都唔知, 又以為觀戰緊個角色係Kanae, 又自己提早降落之類
連えね都話KEN係天然呆
pewdiepie
兩位淫魔係到笑, KEN仲唔知咩事, 仲問大丈夫, 好純潔
獄卒應付唔到
KEN神拳力量太勁
感覺KEN現實係一個好慘嘅毒撚
毒撚一定明D黃色笑話掛? 我寧願相信佢係扮出嚟,如果唔係真係解釋唔到有男人可以純到咁
最弊事實佢真係唔明
獄卒個到一開始仲問係咪無音放送
見到NICO仲有其他KEN嘅天然呆片
我覺得八成係真係唔明,有兩成真係太直接,去到幾乎冇可能唔明但唔知點應對所以扮誤會
KEN天然既程度真係好誇張,以為其他人真係當自己果把比較沉既聲係平時把聲
當初重好認真咁話覺得呃左大家,其實我把聲唔係咁沉,講野亦都唔係世紀末腔
動畫先出現嘅天然呆角色
估唔到現實都真係有
外表剛強, 但內裡天然呆, 反差好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞