Virtual Youtuber討論區

1001 回覆
9 Like 25 Dislike
仲以為錯覺
以前對眼好似靚d
宜家係用のらきゃと個隻,唔洗帶儀器,只係用cam捕捉人個動作?
鍾意而家對眼多d.以前對眼下半部份都畫埋黑色粗線有d唔自然.
而家應該係用kinect做motion cap
我當佢眼影眼線
但的確成個角色有黑線有少少唔太自然
以前連聲都唔扮, 就咁出真聲
FAIRYS 宜家都LIVE玩緊
ROBOT都留言睇緊
好想再眕睇ROBOT比KANAE 整蠱
2D,3D早期,同而家三把聲都唔一樣
さーやんcos春麗,同いだっちcos貓女,同埋下段兔女僕同差人都好正
反而愛梨cos sailor moon最怪
個美少女戰士頭髮好怪

k島見到笑左
開錯AC
自爆
改圖
用錯AC
兩條片都係LIVE
右邊應該係chatroom而唔係關連影片喎
翻睇兩邊個LIVE都係正常

而且,兩條片個日期都唔同
原來琴日自動ポン子唱歌跳舞
d動作一諗起係大叔跳就想笑
之後読み物出愛梨把聲(事前錄定)
今日愛梨仲retweet條片,ポン子又retweet愛梨。雖然ポン子twitter可能係工作人員搞,但呢個互動硬係好好笑,自演feel咁
用錯AC開,冇改之前直播個title會用返上次果個
下面右面點解唔係chatroom應該係因為係重播黎
開左直播,你只要睇過就可以係紀錄度睇返,應該未del得切個replay
咁佢條片同chatroom點樣搬返去自己個channel
佢ARAYA條片而家係係返夜空個channel喎
title可以再改啫,但開錯嘅話,條片就應該係人哋度
你睇下個時間,開得47秒
應該係個中之人見到開錯,即刻關左
之後用返夜空個AC重開直播
哦,咁即係佢DEL開條錯片
但而家YouTube開LIVE有得排程
佢冇預早排定咁on9嘅
預定排定就唔會搞錯AC啦
用錯AC開,冇改之前直播個title會用返上次果個
下面右面點解唔係chatroom應該係因為係重播黎
開左直播,你只要睇過就可以係紀錄度睇返,應該未del得切個replay
咁佢條片同chatroom點樣搬返去自己個channel
佢ARAYA條片而家係係返夜空個channel喎
title可以再改啫,但開錯嘅話,條片就應該係人哋度
你睇下個時間,開得47秒
應該係個中之人見到開錯,即刻關左
之後用返夜空個AC重開直播
哦,咁即係佢DEL條錯片
但而家YouTube開LIVE有得排程
佢冇預早排定咁on9嘅
預定排定就唔會搞錯AC啦
完全聽唔出係歌
ポン子好有唱歌才能 (白目昇天 )
雖然niconico大百科寫用kinect motion cap.但我以前有諗過ポン子d動作係咪禁掣操控
如果冇睇啱啱個條2012年片,我都以為係
估唔到Vr技術一早就咁發達

ウェザーアートd人畫功幾勁,有個中畫咗2/3張ポン子漫畫風格圖
有張係ポン子推hunter x hunter 裡面基路亞屋企道試煉之門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞