Virtual Youtuber討論區

1001 回覆
9 Like 25 Dislike
就黎充滿電
田中開live個樣睇落比拍片仲可愛,少咗份妖艷 (只限唔講野個時)
充完電了

如果有其他vtuber係佢twitter d post留comment畀佢讀中就正
好似得一兩個好好好冷門嘅vtuber留過言

如果ピーナッツくん,委員長,AI留就正
ピーナッツくん上次live係youtube有留
遲下會唔會出充電apps
頂,第一個comment就係vtuber
好似本身就有個aiポン子app,要裝fb messager先用到.可以問天氣,問其他野之類
嗰個好似係bot嚟
你add佢好友,係inbox問佢嘢
佢會自動答返你
今日youtube兩個channel 計埋7000人
未計niconico同solive chat room
以前仲係自由既時期好似成日都有幾千人睇
報天氣:聽日好熱.
平時就高速報天氣

以前都係7000-8000人到
又出返黎特登講​ようこそ金曜日!
專登等到日本搭正12點先出黎講
愛梨今日個樣好累
連續講4個鐘野係辛苦d.同埋成日見人叫佢早d訓,唔知係咪訓唔夠.
btw,我發現而家cross talk佢地唔再係用暱稱叫對方,係好正式叫XXXXチャスター
完左仲監視twitter,like人d post

係28樓無計,太大壓力,要好正經
有段片睇到愛梨係28樓同落到去下面原來間放送室嘅表現
係上層就表現好正經,個樣好累,落到下層笑多咗,個人輕鬆少少
其實做moon時段既人都係咁,係上面就好崩緊,落到去就嘻嘻哈哈
之前有個綜藝節目係參觀weathernews間公司,班主持知道班主播係冇稿照讀,淨係得張流程表同d要點,然後即興講,覺得好驚訝,因為日本人拍劇做綜藝機本上都有晒稿背,拍前會做彩排.
好勁
日日要咁講都幾辛苦

諗返起琴日ポン子中間特登提多次唔可以誘導人加入CHANNEL同高評價, 間接宣傳真係好笑
應該唔會有事掛
咁如果係畫面角落位加字或耆影片說明欄加字又得唔得??
見過有YOUTUBER都會咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞