Virtual Youtuber討論區

1001 回覆
9 Like 25 Dislike
我琴晚睇直播個陣好似冇聲
琴晚可能機件故障
我都好細聲
要較到60/100先聽到正常音量
係,尋晚我係weathernews度睇,今日佢個台應該set好
咁多個vtuber,個人始終最鍾意ポン子個角色造型
姬髮型、「檸檬」頭飾,和式現代服裝
個畫師真係幾勁,個造型真係靚,同埋畀起其他參選作品更突顯到日本同天氣兩個主題
除左呢個look,仲有5個季節version,可惜得夏天有3D model
2日前美兎搞cluster生放送先留過言 咁都狙擊
夏天model唔知會唔會出返黎

我估遲下youtube開埋superchat,儲下經費話唔埋整埋其他version
好想出左一春天同右二秋天 version
チナ語を応援するの愛国者は日本語の番組を見るな!
厲害了的國先多 精日
自己扮撚晒野有睇委員長但又要用支那詞屌人
睇vtube爸同上lin登撚人係2樣野

委員長 玩登人笑到hihi
已經連一句通順既句子都組織唔到
改名做(くそ系中共委員長)吧啦
me反共
靜凜今日直播左咁撚多次
草ァ↑
齋吹水5個鐘真係
見到兩聲類vtuber fairys 嘅fans好癲
其中有個鬼佬間唔中出現,唔知佢真心定假膠
佢死都唔信fairys係男人,仲話就算係男人,佢都愛佢個屎眼
尋晚睇fairys直播先知佢原來男人同女人都鐘意
萬能插
佢把真聲其實幾好聽,好有靚仔型男感覺 但一諗到佢成日扮女人聲,又扮兩個角色同自己傾計就

話時話佢有冇講自己體型
只係知佢呢排減肥
見有人留言話佢係180cm,90kg
之後問佢今年係咪打算升到100kg
尋晚有講佢扑過一個大學成日著女裝既同學

好似話佢原本就食得多,同屋企人住果陣一日食4 5餐
而家自己一個人住果度冇得煮飯,局住要去便利店買,一日食一餐兩人份量,每次去買果陣都叫收銀比兩對筷子佢,因為唔想比人知自己食咁多
其實就咁聽都知肯定會肥,日頭訓覺去到夜晚先起身,飲食唔定時,雖然話份量多但一日只食一餐,食既都係便當,再加上冇做運動唔肥先出奇
痴線
對佢另眼相看
唔係好識日文
呢本えね自傳, 真嘅話えね都幾慘
前幾日睇佢同魔王佢地打機, 明明自己好眼瞓, 但死頂話想同大家玩到最後, 唔捨得大家
又被問到最開心嘅事係玩VR, 識到大家
https://twitter.com/maguraene/status/998136726169120768
佢每日瞓幾多個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞