Virtual Youtuber討論區

1001 回覆
9 Like 25 Dislike
田中ァ
今日ポン子段片icon個眼神好惡
讀到好累
yua真係衰係間公司度
空媽間hololive既新人近排開始直播,但係好似冇咩人睇
織田信姬係twitter扮ンヌグム講野,仲俾ンヌグム留言話「搵到你啦信姬」,信姬覆返佢叫佢再扮鬼玩多次捉迷藏
搞笑藝人

題外話ンヌグムd片有冇解說,睇完唔知內容講咩但又覺得好心寒
同埋佢成日講「肉」又咩意思
裡彩虹社seed已經開始活動
人數仲要多過之前公佈張圖
而家1 2期+gamer我都睇唔哂
seed真係不了
唔知佢個seed 係咩玩法...
cls已經有fans art...
出咁多仲要係liver 既話根本係自己人打自己人
d fans點追
所以真心想知seed係點運作,之前1,2期靠自律盡量唔會大家撞期
定係想好似.live咁順住一人個一鐘
定係想就咁出片為主
淨係出片其實對素人黎講都幾難,又晒時間,要整到好睇又難,收入又少
彩虹社冇support既話真係食得屎
同埋我自己覺得同觀眾有交流係vtuber既一個大優勢黎
拍片都冇話唔得既,一黎唔一定係素人既,有d本身有經驗
二黎雖然有交流係vtuber既大優勢,但係最hit果幾個vtuber都唔係靠直播起家
而家係難在出片要係咁多vtuber入面突圍 我就唔信有第2個貓宮
seed其實係後補軍 做得好 又係奇才留到人氣就升上正選 好似一二生咁正式簽
吸血鬼之前爆左出黎
即係又係人海戰術
真係好白痴
邊會有時間追得哂
佢地就嚟迫死基爾三世
hololive既新人係live2d 黎?隻手識郁可動性咁高既
原來一開始已經可以可以轉身
(51分開始)
擺美少女pose同愛梨同一日cosplay美少女一樣,仲話冇中之人
https://youtu.be/BWalQHRbG8g
seeds啲人都幾撚正
修女 出雲霞 桃 火龍都幾正
仲有個社築 講野笑死
對眼同而家有d唔同。我估呢個時候有可能真係用左motion cap, d動作先咁流暢同埋同把聲咁同步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞