我唔係嗰種醫生 (127)

1001 回覆
43 Like 12 Dislike
如果ant man有份打wakanda個場
之後比outrider圍應該幾好笑
kingsman兩集都差唔多,4億幾
但第二集多成二千萬budget
老餅回憶冇market
AKIRA...MECHAGODZILLA...GUNDAM...HALO...

經典戲, 打機, 動漫野....正到爆
Gundam打哥斯拉
我意思係wasp著住紅色suit
hope係trailer著緊灰色suit
當甲由咁踩d outriders
仲以為同一個
唔通想跳船會老實同你講咩
突然諗thanos隻infinity gaunlet到底係幾時出現 同埋係咪有bug

iw入面peter dinklage講過asgard were supposed to protect us 之後就話Thanos滅咗佢族 得返佢一個
咁thanos到底係幾時滅佢族? aou post-credit scene見到Thanos攞gauntlet 就當係2015年發生
攞完之後就立即滅族 咁就即係3年前 但點解asgard會完全唔知 heimdall睇唔到?

同埋睇返先知the dark world有本prelude係講Rock Trolls入侵過Nidavellir 之後thor救返佢地 時間係the dark world發生前 即係2014年左右 假設Thanos剛好係thor救完Nidavellir後 Thanos就入侵Nidavellir去造手套 之後2015年造好就I will do it myself

但iw peter dinklage講滅族 係講到好近期嘅事咁 同埋如果3年前已滅族 佢點樣自己一個生存 而3年內又無人去過Nidavellir
咁即係造infinity gaunlet同滅族都係近期嘅事 如果唔係thor點會唔知造infinity gaunlet嘅事 同時就合理解釋asgard因為Ragnarok嘅事情 而忽略咗Nidavellir俾Thanos滅族嘅事件 咁即係aou post-credit scene係2018年發生

咁重點嚟了 thanos隻infinity gauntlet係最近先造

但thor入面有隻假嘅 咁到底fake infinity gauntlet係跟據咩而仿真?

首先要mcu曾幾何時 有過一隻infinity gauntlet(右手) 之後先可以跟據真嘅 而去造隻假嘅
同埋純粹扮係真野 點解要造一隻右手嘅infinity gauntlet 而唔造隻同thanos個隻一模一樣嘅(左手)?
即係可以更加肯定曾幾何時 mcu有過一隻右手嘅infinity gauntlet 但唔知點樣消失咗
所以odin先擺隻fake infinity gauntlet係asgard 加上如果mcu仲存在真嘅右手infinity gauntlet
點解odin唔攞走佢?
如果a4 plot係造多隻右手infinity gauntlet 玩time travel攞石再打thanos 咁劇情好似太普通了
定還是純粹係bug 一直都得一隻手套
我反而覺得佢變大會比d outriders圍到叫救命

喺fb見到呢啲圖
肥底今次係豬隊友左少少
但話佢垃圾屎就過份左
btw喵妹變左廢物
物極必反 越吹捧佢越出事
一縮輕鬆走啦 無問題
突然諗thanos隻infinity gaunlet到底係幾時出現 同埋係咪有bug

只要thanos隻手套係智2後整就冇問題
asgard個隻只係odin 9整
相信個模係侏儒星一早有
先唔講戲外有可能係bug
盡量根據戲內解釋

FF:
無限手套係宇宙嘅神話,權力嘅象徵
但從來冇人諗過真係可以集齊六粒石
Thanos有謀略,有大軍,有目標,所以實踐
幾年前可能係試手套/ 研究途中
有可能攞左Power Gem先屠Nidavellir
一來確認手套係堅野
二來如果一早殺Nifavrllir驚走漏風聲
Avengers: Infinity War has broken yet another box office record, hauling in an estimated $25.2M on Monday, according to Deadline's latest report. That gives Infinity War the record for biggest Monday in April at the box office - a record that was previously held by Furious 7's $14M haul on April 6, 2015.
訓醒追post追到傻
成日同人講呢度真dc狗最多冇人信
連開國元老趣爺都係
Dark World之後Odin俾Loki流放左,守護神走左佬
tralier starlord跳落隨意門嗰陣冇中指
電影到就有
唔知Heimdall俾人流放咗幾耐
但skurge有講過Hard to catch a guy who can see everything in the Universe
所以如果2014/2015就造手套 Heimdall理應睇到
當然可能係劇情需要啦
佢成日看不到屎 盲保安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞