(警世)嚴選OT得最痴線既行業

386 回覆
256 Like 15 Dislike
每日o幾多個鐘?
ot幾錢個鐘?
平均每月o幾耐?
TVB
IT,連續返工兩年,去旅行都要帶notebook 隨時remote

Audit 獎你OT多8個鐘
醫生和IT

24小時oncall, 有事就即刻去現場

IT做support就可能要24 on call,做consultant除非project有鑊氣要趕timeline,如果唔係,基本都好輕鬆,做inhouse好多直頭hea,接觸得inhouse多會開始明點解炒人會it開刀先
lab
IT,連續返工兩年,去旅行都要帶notebook 隨時remote
Cls
幾錢丫,咪撚做壞規矩,我收工就唔會聽電話
唔係做it
但試過一次旅行帶埋IPAD去隨時做野
成程都玩得麻麻地
之後再去旅行就乜都唔理WFC

唔係做it,但做global role,有次香港公眾假期過左澳門,返香港收到幾個同事missed call同msg,問我要呢樣要果樣,仲問我今日幾時返office,嚇到我以為自己睇錯果日唔係公眾假期,但果日真係假期
屌打各行業
Ibank 冇得輸
又傷神 人工又低 比狗做
利申做過
Air freight本身已經24小時 接更換更都拖成粒鐘
你肯定?
成個月無放過假
晚晚都過兩三點走
點解會有人講audit呀
講緊ot最痴線喎
Audit 每日20個鐘係正常返工時間
唔算係ot
電影後期製作

https://www.mirrormedia.mg/story/20180221insight006/

「這部片還沒有打破我的紀錄,我最長的紀錄是楊德昌電影《海灘的一天》,5天4夜沒睡。沒想到王家衛在旁邊補上一句,『《春光乍洩》是7天。』」
Audit 最仆街嘅地方係個Job可能唔夠chargeable hours,無得篤返OT

你啱
有得跟返contract收工已經叫早走
倉務睇下乜倉啦 in-house 好多都準時打卡
咪撚on9啦
d保險狗日日都好似放假咁同我講ot
Sea freight 大部分時間冇野做
除翻7日少過12個鐘都痴線

星期六日都要返架 再唔係喺屋企remote access
自己上google睇啦 80-100h好普通
再唔係得閒夜晚經過cbd睇下幾多office未熄燈
一定係室內設計
試過一個月每晚都一點幾收工,第二日又要準時返九點
利申:車程一個半鐘
但唔係放假都要24嫁麻,公司閪唔夠人手既真係狗也不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞