(警世)嚴選OT得最痴線既行業

386 回覆
256 Like 15 Dislike
IT Audit 係 IT user 嘅一種
可惜有d連doc都唔識睇
廣告
同行

尋日last day 轉過另一份工
屌你老味
遇著仆街同事瀉撚哂D波落你到咪OT得最痴線囉
人工高福利好,日日都有野學,做幾年就有2xk ~3xk
良好前途
但只限70年代80年代入行
It audit 算好做
物管有d o到痴線
archi狗路過
80-100hrs基本啦ching
鳩夠未啊 Civil 講緊civil engineering 土木工程啊小朋友
平均幾點收工?
根本on9,efficiency下降佢又唔講?
唔好講到慘過人要轉行咁先
你地個語氣係 好似出面個世界舒服d咁,我d中學老師一日都唔知有冇用3粒鐘備課+改卷,堂就肯定唔過3個鐘,就算做多3粒鐘admin野 都冇9個鐘workload
最chur邊條team?DCM?
lab

唔識既人總覺得係好專業好有學識好悠閒

實際日日係間垃圾工廈度成班爛仔講哂粗口對住堆垃圾樣辨
日日搬搬抬抬, 趕頭趕命落一堆chemical做test出數
中途不斷俾人追數
唉 我明呀 我真係明呀
番屋企仲要做 根本就有番工無收工
岩呀
叫d新仔做哂
仲話 比經驗你呀老師 比機會你學野呀老師
認真一問 點解香港人咁痴線...ot到連訓都無得訓都會繼續做?
利申:未grad
夠竟連登有幾多巴打做緊ibank ibd
明明我果間得兩個係純正香港人
其他華人一係abc,一係大陸富二代都唔會上連登

利申:其他site有幫手,大概番7X hours/week
認真問 如果big4日日自己早收工(e.g. 20:00) 會點 係咪會收大信封
咁又唔係要做ibd 先知ibd 有幾chur嘅
小弟做s&t ,ibd pb am 每邊都會識d人嘅
會捉你傾計
話big4 culture係要瘋狂ot
你唔想ot就咪撚做 blablabla
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞