(警世)嚴選OT得最痴線既行業

386 回覆
256 Like 15 Dislike
我跟美術
搵咗成大半日嘅一件道具
拍嘅時候可能出得幾秒
同行+1 巴/絲打介唔介意講下轉咗邊行,我攞夠經驗都想轉工
做運輸
巴打
我欣賞你奴性重
OT 有錢仲想點
IT狗 7X24 都冇OT 錢!
出面世界係舒服d呀
個趨勢都係愈黎愈忙
我母校返八放四
老師再返早d再放遲d
一般都係七至八點走
大約十二個鐘
一星期五十零六十個鐘

後生個堆因為要帶埋課外活動再忙d

老師除左係跟學生放假係比較有傻勢
(當你好彩暑假無任何交流活動同補課)
時間上係長過平均工時(五十個鐘)
(未計係屋企改卷改功課個班)

都係個句
你慘d唔代表人地唔慘既
要生活要供樓卦
渣住三層樓收租或者住公屋一個星期返幾日part time都夠生活
以家嚴選呀,大把比工ot仲多啦,關咩奴唔奴事呀,一定要教書最辛苦?
Lm
我轉左份temp工咋,admin類型既,因為九月會讀master,寧願唔要滿一年經驗,搵份可以朝九晚六五天工作既工陪下屋企人,好過日日ot,仲要之前個份人工無我份temp咁高
好似無shift
夜晚十點後留人比ot錢
唔知你d學校咩事,老師七八點先走,我以前考DSE溫書溫到7點鐘,d老師係之前都走得七七八八,間學校要鎖咁濟

利申 band 1頭 英中
七點半學校先岩岩開門
pwc
audit 撚收皮啦,你地入去之前明知係咁,點解仲要入行?咪就係知道之後會高人工囉
越勁嘅學校越hea, 除非有啲咩大活動。因為學生成績好,容易教,功課剔多過叉唔洗點改。
真心問下各位清 入左big4 audit hea做得唔得 會唔會比人炒
有部份學校係比較舒服唔出奇
不過個趨勢都係會忙
近年學生少左
老師業績壓力都大左
你溫書溫到七點
有部份學校補課都補到五點幾
視乎係唔係考試前後
一般考試改完卷就比較得閒
考試前要補課出卷就最撚慘
最重要係校長對老師好唔好

舒服既大多係老屎忽GM位
入學做過你就知

唔好以為你間學校係全世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞