發覺最近多左好多二次元youtuber(2)

1001 回覆
14 Like 10 Dislike
就9:12左右
話想見輝夜月同埋鐘意愛
之後話自己比人話似某個vtuber把聲
成班工作人員係到笑
睇今日安排,shift時既cross talk都冇埋,moon最後一個鐘會落返去之前個studio,變返輕鬆少少,會睇下comment
同埋23:00後有合成聲ポン子
今日都有
障間睇返先

我見其他主播都會係instagram回顧返
公司應該都係想變返認真天氣節目,booco部屋都冇埋,而家除左ポン子之外其餘時間應該都係講天氣防災.今年過年過節又冇晒企劃;又冇消息會參加niconico超會議;あいりん又要去上堂(其他人好似都要).
btw,あいりん都算有心,今日開始冇左10mins回顧,但佢話會自己ig做直播.
10分鐘回顧,其實都唔需要cut,當俾少少時間俾主播傾下計休息,同埋同觀眾交流下,吸引更多人睇唔係仲好咩

又要準備live,又要上堂,好忙
但愛梨真係鍾意氣象,相信佢頂得住
Live同instagram支持佢
睇今日安排,shift時既cross talk都冇埋,moon最後一個鐘會落返去之前個studio,變返輕鬆少少,會睇下comment
同埋23:00後有合成聲ポン子
今日都有

陣間睇返先

我見其他主播都會係instagram回顧返
琴日睇vr chat, ニーツ變咗棵枯樹,樹枝上面佈滿馬頭人嘅av封面
張圖睇下搵唔搵到先,唔知宜家有返條youtube片嘅紀錄未
好似以前咁係staff操作.不過以前係播錄好左既聲帶.而家就係合成聲,可能係staff背後講野,亦有可能係staff打字,佢就會講.
ig live係選擇性,同埋唔知係唔係日日有,希望佢會keep住有啦

game部最後一條女終於有片
依個真 平時pkm鳩玩果d根本睇唔明
btw全部都係任記game
隻Shadowverse聽聞越做越鳩
由一開始就已經有問題,每次設計新卡都係鳩黎
之前唔記得睇jk組live 係咪冇得睇返
nico搵下
應該係打字,雖然可以交流,但如果較返有少少感情就好
以前錄音有感情,但又冇互動性
兩者各有各好

有個環節5分鐘朗讀
如果平時冇睇天氣資訊,一般人都唔知個氣壓高低係代表咩
呢個環節仲要每個地方慢慢咁讀個氣壓同溫度
改一下比較好
整係聽AIRI youtube横浜晴れ群馬晴れ沖縄晴れnico千葉晴れ都過癮啦
次次都追唔上comment 速度
仲要中伏,讀咗完全唔係報天氣嘅comment,或者讀加埋ポン子嘅comment
ポンコツ晴れ

但巴打放心宜家逢星期四晚日本人時間11點都照有ポン子(有中之人嘅ポン子)
愛梨ig live扮自動modeポン子扮得好似
詩子玩BL GAME搞到比YOUTUBE ban左3個月
笑左,但好似有其他人玩佢隻game冇比人ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞