[PC]上古卷軸集中討論區 24 狂賀ESO 4周年

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我淨係見過人用腳chok拳皇同街霸
eso
夜刃貓人唔錯
唉屌你老尾,eso用少d addon都唔得,搞好d ui使死咩 係guid store搵野都搵到眼盲
官方冇可能裝太多ui
之前玩wow我裝好多
屌skyrim個個改UI mod真係好9麻煩
頭頂血bar D名變晒方格
玩wow我冇裝過,但我係玩私服,唔知關唔關事
咪不停解任
有地圖係正常嘅,例如喺個袋拎張紙嗰啲
darksouls 直頭冇 但更好玩
係唔係字型問題
skyrim其實有mod係sense direction、
靠睇太陽位置嚟報時、額外路牌
immersive起上嚟
真係可以完全唔睇地圖同指南針
新手玩左三個鐘唔係太理解Skyrim SE 個吸引之處,個戰鬥系統打擊感好弱...

求指教
留意番,skyrim已經係2011出既game
亦唔係FFXV,街霸呢種著重於戰鬥
skyrim主要玩既係探索世界,體驗史詩故事,同埋玩mod
同其他ui mod唔兼容呀
skyui兼容架喎
你要 copy script folder入面一舊野取代一舊野
Skyrim好多mod玩
所有動作都係animation嚟
只要有裝FNIS
你鍾意跳住舞嚟打交都得
至於熱兵器mod,通常係改裝自crossbow
亦有改裝自法杖
我本身有裝Flinklock Rifle同Flintlock Pistol 長槍係crossbow形式要子彈,手槍就係法杖要充能
上面放電嗰張圖,用嘅係Magicka saber
地下條屍無頭係用咗Deadly Mutilation
開到最大可以一擊斬頭、爆頭或爆肚
(爆肚會有跌腸動畫,爆頭會跌個腦出嚟,頭骨同眼會飛散)
我仲有用CUYC - Clean Up Your Corpse
可以埋屍燒屍,動物同吸血鬼燒到變灰會有bone meal或vampire dust
wow 原來已經有刀槍合一
返去down嚟試下先
樓主扮新絲打

洞穴大冒險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞