[PC]上古卷軸集中討論區 24 狂賀ESO 4周年

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我玩吸血鬼,火抗低已經係致命弱點
city of ash
比人拉左去食左成日雞
有雞食仲想點
有冇人係用緊SMP物理身形
3大媽嗰個
有用緊HDT-PE但同隻game本身一樣有havok bug
SMP係基於另一個physic engine (Bullet) 開發,未用過唔知夾唔夾到
PE同隻game一樣行havok engine
我見物理效果幾正
不過我唔敢搞太多
自從搞左sexlab之後就開始有ctd情況出現
sexlab不嬲最容易ctd,太多Scripting
個女身上好多白色液體
間屋太細喇,搬去住皇宮啦
sexlab唔用嘅時候,係可以係MCM暫停
單獨sexlab只會係做愛時行script
長期行script嘅,應該係基於sexlab開發
嘅其他附屬mod
例如強姦、畜奴、性慾、懷孕,呢類mod要長期計算主角身邊嘅npc數值

除此以外,CTD仲有其他原因
最常見嘅係dirty esm或dirty save
dirty esm可以係MO度睇到,佢會話俾你知要用TES5Edit去clean dirty save係指你之前解裝咗嘅mod,有殘留script係個save度 要用save cleaner清理 其次就係havok bug,即物理引擎演算失誤 部份多HDT配件嘅服裝,係唔適用於npc或隨從 輕則令隨從變透明,嚴重會CTD Frostfall呢類生存mod,亦會三不五時計算環境對玩家嘅影響 部份隨從mod同當前嘅隨從管理mod唔夾,亦會造成CTD
我放棄lab之後load save 快勁多
我第一次用bodyslide
想問下點解有啲衫著完個身形會唔同咗
明明已經咁咗左下角個制
件衫個bodyslide 同你個身型唔同會破圖
要逐件用studio 執
我down咗個cbbe嘅
bodyslide係用cbbe hdt
我好似發現到問題啦
我個bodyslide scan唔到新裝嘅衫
我係用mo嘅
但我已經係用mo開bodyslide點解都係咁
ESO 有冇得法師血坦咁玩
有冇大佬遲啲帶我玩
隻人仔好似得8lv
scan 唔到新衫可以試下搵返n網作者有冇整到個file 手動放入去
用outfit studio開一次件衫
睇下件衫係唔係連埋body
如果件衫連埋body
就會自動替換你用緊嘅body
我想咁玩,但血法都要點會唔會好橙
有啲作者好好淫
會送埋個bodyslide preset俾你
咁就可以揀返啱個體型
如果唔係,就要自己係outfit studio慢慢執
唔做實驗會少好多樂趣
我認為點都要裝幾個
追求真實
法師有得做坦?
法師都係乖乖地做dps啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞