[I/A] 王者天下-七雄之戰 攻略,教學,教起步

978 回覆
11 Like 1 Dislike

一隻難得的好GAME,好玩,講戰術,唔一定全隊6星先打得羸人
升人快,武將好易升到70LV,唔同其他GAME要不斷打升LV

仲有,GM會不斷攪活動,有時活動打的5星人,你打到5突,比6星會更強......

開始LA,首先就是DL GAME,因為打中文搵唔到的,DL最好按入link
http://kingdom-app.bn-ent.net/

(IOS 準備定 日本ITUNE ACC,點整自己上網睇,好多有教)
----------------------------------

放心,識中文已經玩得,隻GAME基本9成是日本漢字
開左ACC後,唔洗改名,改名係設定入面可以改

因為我由出GAME已經開始玩,好多初段發生已經唔記得
只記得每人會送 5星 小朋友漂,小朋友信,不過2隻都係廢人,用來過度好了

[抽人]
可以教大家,好容易拎鑽石,5鑽就可以抽1下人,50鑽就11下 (建議儲夠50鑽先抽)

而首抽及第一抽,建議大家抽中 6星才開波玩,不斷洗ACC
好多玩家都係抽到6星先開始玩,5星唔好理,因為GM送的5星活動仲勁

可以講多句,抽人好易,我當時玩左3日(我無擦首抽,3日已經有 麃公,吳慶),隻GAME算係易中6星
[儲鑽石]

呢個放心,非常容易有鑽石
每個版本每一關,完美通關都會送,而家出到無國籍地帶版本,第12章
而且有分 高低難度,每章有5關,即係你打晒完美通關已經超過120鑽

而又有實積任務,例如發動N之必殺技,殺N隊隊伍,ADD左幾多FD
幾十樣取鑽機會

而且又有每日任務有1鑽,登入又有
每日任務
1.挑戰1次PVP (故事章節隨機打玩家)
2.升武將3次
3.發動必殺技3次
4.挑戰副本活動

還有,領土戰都送好多石,點打領土戰隨後教大家
[武將升級]

武將分為3類 勇,武,智
兵器也分3種 劍,槍,弓

升級就每日都有唔同副本,打專門升級ITEM
(放心,好易升滿LV,但升LV時 錢 係最缺)

所以GM都好貼身,佢有一個打錢任務
逢星期日,會有 打錢副本開啟,基本上把握星期日,你升LV完全唔會缺錢

如果等唔到星期日打錢,點算?
放心,GM有種ITEM,一條鎖匙咁的野,可用鑽石買,但我未買過而家都儲左40條,呢個ITEM就可以開啟個別副本(如打錢,唔洗等星期日) 但開啟後限時1小時,總撚知放心啦,你升爆隊人好EASY
因用PC打,未有圖貼到,唔明係度問
我會詳細解答

抖下再寫.....

我有D語癌,希望大家明啦
推介一下武將

暫時最強的6星,就是 麃公
而他是無限期上架比人抽的,所以最好擦到佢先開始

今日出 [智]王騎 滕
未知強不強

這GAME暫時最好仍是槍兵
Support 王騎
50鑽抽中3隻,暗示我用完2016的運氣

50鑽抽中3隻,暗示我用完2016的運氣

50抽一隻都無
仲未抽到麃公
2次50抽冇6星
仲未抽到麃公

今次 2隻新人好強
仲未抽到麃公

今次 2隻新人好強

智王騎同騰好勁?
有麃公有騎馬信仲諗緊加唔加碼抽
仲未抽到麃公

今次 2隻新人好強

智王騎同騰好勁?

不過都仲係麃公最強

騰可以一抽,用後驚喜地強。

今次 2隻新人好強

智王騎同騰好勁?

不過都仲係麃公最強

都淨係抽到智王騎 我本身已經有勇果隻

智王騎同騰好勁?

不過都仲係麃公最強

智王騎比勇王騎強
佢大將技,所有王騎軍有加成
大家,記得把握打 孟涉 活動
5突-33隻,比6星更強

不過都仲係麃公最強

智王騎比勇王騎強

但智王騎都應該比武屬秒

智王騎比勇王騎強

但智王騎都應該比武屬秒

呢隻不會,佢有個 75%會加攻防技,加完做坦做防仲勁過蒙武

第一抽就係首抽?
第一抽就係首抽?

通常做下任務,儲50鑽先,因為初時做任務不斷送鑽
第一次十一抽,一隻五星都無,又多副官,真係嘔血
第一次十一抽,一隻五星都無,又多副官,真係嘔血

重刷吧
你王騎開局
依家齊50石
抽唔抽好 定等下一波?
你王騎開局
依家齊50石
抽唔抽好 定等下一波?

勇定智王騎?
你王騎開局
依家齊50石
抽唔抽好 定等下一波?

勇定智王騎?

勇王騎強在 400+移動速度,可短時間去到敵方面前,但必殺攻擊力麻麻

智王騎強在大將技,75%血時 王騎軍+攻防大,如果借 騰 攻+中,全隊王騎軍可以好變態,我上面貼過圖。

2隻揀,我會揀 智王騎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞