[月經] iOS集中討論區 (46) 2018 M字額年

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實好驚apple會完全唔再整Touch ID
個種完全唔使pay attention就unlock到的感覺真係好爽
本身se 行緊ios10. 買完aw 焗上ios11... 粒電好似食左屎咁
我冇嘅
Note8 咪仲大部
以gay cook營商手法 一定會放棄touch id
我地下年就知有冇人有烙印芒要換新機 依家只係出左半年姐

TouchID當年一推出不知幾轟動 將mobile security提升左好多 但faceID係明顯彈多過讚

如果你係街帶口罩/做醫生 你就明 同samsung要人除眼鏡對retina一樣咁不便 當然一般用家就冇問題既

我最希望下一代可以有faceID + touchID underneath screen
x 嘅手感同 細機差唔多 而我用慣大機用唔番細機
6+ 上左 ios 11 出街 3 個鐘就無咩電
依家粒制完全冇反應 洗完機都係咁
跟手又開唔番機 點搞 apple嗰度又book唔到
唉 搞到好似以前用an機咁
Apple已死
Hard reboot都唔得?
我強制熄機或者用輔助粒野熄都開唔番機 插itunes就著得番 但之後用唔番粒lockscreen制同埋一斷itunes熄機就著唔番
講到好似其他an機唔會有烙印咁 pixel 2 s9+
如果妳係手汗多既人 你就明
真係,手汗多十次有五次touch ID 要試幾次先work
夏天係要抹下個home制先用到
手汗撚表示以前用ip7真係要成日打密碼
試過啲手汗太多,積咗係個制到
部機不停以為我噤緊個制.....
Android機真係以後都唔用

冇一部可以捱多過兩年 朋友部s7 edge 今日已勁lag 碌facebook都lag 反而我部後備6仔行ios10仲好順
最後買左x

7 plus 用家
連登用dark mode好易有印
頭先轉app果陣見到下訊號格果個位 雖然轉一轉畫面又冇左
冇full backup 果下死

利申:兩年換次機
下黑色先冇咁易有印
我都轉左最新個部ipad pro, 我都唔想用要attention 既Face Id Ipad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞