做緊IT既你地幾錢一個月

401 回覆
10 Like 28 Dislike
"唔好意思,唔方便講", 多數都唔會再問
2年 20k都冇 係咪死得
基本,如果唔係真係抵比人叫it9
做左兩年Deskside support 18k>19k
Major唔係讀IT
唔知之後條路點行
其實早同遲畢業幾年,命運真係差好遠。
巴打係做邊行既ML?
10年....1.7k
醫療帶動it
政府泵水落醫療整it系統
以前根本唔會
而家熟哩樣,係香港人工真係任你開
話說回來,有幾多真係咁有先見之明,幾年前讀完phd mphil ,依家可以搞ML
就算有,我諗都唔會係香港,同埋香港唔覺有ML讀

申利,我係你講緊既得啖笑,自學緊ML,想入去試下轉做D junior位學ML
32歲 8年幾exp
43k avg🤦🏼‍♂️
真心呢
3 年 40k
巴打撈開邊範?
就快兩年 18k 黎緊加人工希望有22

我想問 我依家做緊SI 做content management 既product (eg. Documentum, sharepoint )
平日做project 都係做啲customization 多
搞到自己真正識啲乜都唔係好知
如果想轉工可以搵咩類型既工
有人請畀機會去做咪得,有幾得淡笑
我都想玩下ML 但唔知點搞好。
利申:non-IT degree,做過下programmer同network
我十五年前讀parttime Mphil就係攻machine learning. Bayesian, Artificial neural networks, supervised n unsupervised learning.全部用c同java 成個algorithm 同modelling 做出來。

有先見之明又點? 香港無r&d, 得D用package 同抄model的人。所以一直不能學以致用。
Part time MPhil
有冇讀到吐血?我讀part time TPG都覺得唔夠時間,成日好眼瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞