做緊IT既你地幾錢一個月

401 回覆
10 Like 28 Dislike
上到IT管理層就搵到十幾廿萬個月
但問題係要點上者

見到自己公司果班IT高層, 辦公室政治勁多過Technical 勁
Security的skill set 好雜。
network, sysadmin同coding都有用。
如果你伴侶有以上的底,可以考個CISSP, 入銀行或保險(因監管要求,security非常缺人) 浸幾年。
其實個班友已經唔需要識skill 啦
加埋晒啲allowance先有30K
做machine learning野算唔算IT?
bba 9 fg
係呀,我個舊同學做HA CSM, 人工仲高過我😂😂😂
返六日 9500
入埋政府做真係fat 到爽
差唔多4年經驗 38k
入嚟之前覺得自己都算唔錯,出返去先
1年exp 24k
其實係唔錯
返咩
狗會外判 唔好做搵過份啦。st同hv果班友
中學畢業去地盤做幾年仲好
BBA = 做狗
希望你知你問緊乜。
Machine learning係AI的一個分枝。
要寫code.
如果同software package 人地俾埋model你,你只你一個user. 可以叫business analyst, 但唔算做machine learning.

即係的士佬唔係汽車設計工程師。
30K夠供樓,但冇首期呢
講真有10成首期借個d我真心想借,一來俾租不如俾多少少供,二來供係資產,租就支出,趁後生肯做基本上都唔會俾人炒

其實都係頭兩三年辛苦,但如果兩個人供就唔同玩法,至少一年去一至兩次旅行都唔會係咩大問題

Btw 行內見到好多呃飯食,做得兩年半都能夠親眼見到有人廢到做老電都俾人炒 老電呢類19 vendor都係要靠過塘加人工
咁又唔一定,政府要跟MPS, DPS,有頂薪點。
HA,乜管局果D,人工跟market唔受限制,人工高過政策局長都得。
呢啲位通常係咩stream升上去?
我同意你講法。Java backend最主要 要識design patterns, multithreading, algorithms, data structure
其實做ba算唔算it 淨係識Java Linux HTML css做ba夠唔夠做
finance
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞