[6月/ 2018] 張敬軒 HinSIDEOUT 演唱會

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
條友都痴線
可能你死老豆老母果陣重好演技過佢呢
又係你條厹

你咪試下長期唔喺家鄉得自己一個人住,
得狗狗陪自己嘅感覺囉,
呢個情況下當狗仔係親人咁有咩咁出奇
其實好難咁講既
軒仔無疑係有料之人
試問近廿年 有邊個廿幾歲就喺香港紅到?
06年 笑忘書 Hurt So Bad奠下基礎
07年 酷愛 迷失表參道 推佢上一線高峰 (同期Eason, 側田, 基仔等人仲玩緊)
但近幾年 樂壇好似得番佢係中流砥柱
無咩競爭 hea hea地出幾首歌 靠英皇爭大獎
就放慢晒腳步 真係懷念以前keep住出歌既軒仔
個陣08年urban emotions 年尾都派曝光
09年love&living 同年再派yes&no
睇埋人地Eason上左神檯
開巡迴演唱會之餘
仲會keep住出碟 (唔係EP 翻唱碟)
Jason開concert 會出真.大碟
Hacken玩左咁多年 仲keep住對音樂既熱誠 上年出埋隻廣東大碟 連埋其他新歌
相較之下 其他人都有野兼顧
結婚 拍戲 有家庭 開concert
但佢地都出到歌 軒仔係咪應該要努力啲?
係,上次返緊工睇到差d 喊埋一份
係最後電量不足,即刻笑左出聲

作為fans, 有資格評論佢既音樂作品,態度
但講到面對生離死別有情緒都要畀人批評,唔好意思,我覺得係對人既基本尊重都無。
就1001, 血絲可以準備開真‧軒仔POST
有冇人知電話訂飛個時講左個個聯絡電話有冇得改? 近排改左新電話號收唔到舊號碼d sms
雖然你講野老實得有d難聽 但我某程度上幾同意
特別係講唱live同cd果part
利申 冷血撚
起碼要交出自己位置既貨啦
有無budget唔係藉口 有無心做歌做碟好容易睇得出
你睇下rubberband, kay, ivana 呢班出自細公司,甚至係獨立公司既人都可以交到好高汁既歌同碟
寧願你慢慢做碟做歌,都好過為出而出咁
其實好難咁講既
軒仔無疑係有料之人
試問近廿年 有邊個廿幾歲就喺香港紅到?
06年 笑忘書 Hurt So Bad奠下基礎
07年 酷愛 迷失表參道 推佢上一線高峰 (同期Eason, 側田, 基仔等人仲玩緊)
但近幾年 樂壇好似得番佢係中流砥柱
無咩競爭 hea hea地出幾首歌 靠英皇爭大獎
就放慢晒腳步 真係懷念以前keep住出歌既軒仔
個陣08年urban emotions 年尾都派曝光
09年love&living 同年再派yes&no
睇埋人地Eason上左神檯
開巡迴演唱會之餘
仲會keep住出碟 (唔係EP 翻唱碟)
Jason開concert 會出真.大碟
Hacken玩左咁多年 仲keep住對音樂既熱誠 上年出埋隻廣東大碟 連埋其他新歌
相較之下 其他人都有野兼顧
結婚 拍戲 有家庭 開concert
但佢地都出到歌 軒仔係咪應該要努力啲?
起碼要交出自己位置既貨啦
有無budget同競爭唔係藉口 有無心做歌做碟好容易睇得出
你睇下rubberband, kay, ivana 呢班出自細公司,甚至係獨立公司既人都可以交到好高汁既歌同碟
寧願你慢慢做碟做歌,都好過為出而出咁
屌佢老母
令佢老母
你問陳生定下面嗰個
呢到邊個唔識陳生
唱作人
等陣開post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞