[6月/ 2018] 張敬軒 HinSIDEOUT 演唱會

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
成首歌咁高音 佢應該不了
除非唱返港樂版 冇咁高音
兩張五月天尾場企位換兩張張敬軒
TG:messi520
降key唱 可能有唔同既感覺
見張生好多歌
studio version就高key
live就穩打穩陣降少少key
之前唱過客別墅live
降少少反而順耳過cd版
信用卡送ge 2張子華換2張張敬軒,補差價
Tg: ycssam
五月天頭場企位 換 張敬軒 2張

有意留tg
幾時加場
我都想知係咪好似東亞咁 愈早搞掂d位會愈前
過客別墅降key好聽過原key好撚多
唔知咁高音做乜
大牌唔等於高質 知名度唔高既音樂人作曲唔等於差
之前佢講到vibes隻碟天花龍鳳 駛左好多錢買demo同做master
點知出到黎係咁閪 我覺得係佢品味既問題
而家又懶唔作曲 要求唔高一隻碟作返一兩首應該唔係好大壓力啫
森仔>>>>>>>陳詠謙件垃圾
光頭佬惡勢力勁到好多歌手都要用佢team填詞人
作詞想軒叔再同周耀輝合作
好鍾意耀輝的詞, 真係寫得好靚好靚
(之前合作過的有騷靈情歌, Yes & No)
作曲緊係搵澤日生 可惜合作唔多
你講到做歌好似變魔術咁

話有就有, 話要就要

雖然我就唔識音樂

但係要有好旋律同歌詞唔係話咁易

仲有就算隻歌demo好聽, 都唔一定岩個歌手唱

你有冇見過軒仔唱rock song?

d歌手係唔會唱d唔岩自己 (自己唱出黎唔好聽) ge 歌

唔係有得幾多個好似容祖兒可以唱好多類型ge 歌 (就算佢都唔係萬能)

仲有大公司都未見一定有最好g 資源

你見英皇同佢做d mv 幾咁hea就知, 

係咁次缺先叫好d
缺好似未有一次live唱到studio version

一係假音唱,一係降Key
信用卡送ge 2張子華換2張張敬軒,補差價
Tg: ycssam
christopher chak 同 johnny yim
但我諗英皇個demo list應該唔差
有時搵到韓國人, 外國人造歌
羅賓搵到cleanup hitter
找對的人搵到lki (雖然呢首幾普通)
但資源上 公司對自己既重視
一定好過喺環球中後期個陣 投閒置散
https://help.kkbox.com/tw/zh-tw/billing/cancel-change/296
提下大家買左kkbox $9.9 90日嘅
可以停左個自動交錢續期
自己揀出黎既, 嚇我唔倒既
不過無能為力都sidetrack
用左kkbox好耐 可唔可以比我買到兩張
邊忽side
福佳 要裸跑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞