[6月/ 2018] 張敬軒 HinSIDEOUT 演唱會

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
PD出咗唔知幾多版嚟掠水
好多人買曬嚟儲碟 白金水份唔少
德版/臭味版/普通港版/LP/HQCD/SACD/簡約再生/MQS
仲有冇?
買咗3個版就冇再買,太on9
yt同fb片唔sync 開嚟做乜
唔知
全盛時期係球記出碟係幾好賣
乜柒都未公佈
去蛋記一定無咁自由架啦
蛋記明顯係做生意多過做音樂
佢蛋記D歌我一隻都聽唔入耳
kkbox 英皇 見到好多人屌未有詳細安排
頂, 早講呀巴打,

搞到我仲畀左十蚊做KKBOX 會員

唔係個十蚊問題, 係我都唔用KKBOX 聽歌同埋買完飛要走去CUT ......
LP而家炒到成千銀
佢自己都話佢係唔踢佢係唔會郁個D人,

畀人鬧, 都係係抵死, 係抵屌

其實2014應該係佢近幾最落力的一年

又做EQUUSS 又開到紅館, 中間仲有D公開場合的表演

近幾年係上得番TVB但係佢真係冇野同到FANS 交代

2017 年開完MTT 一路休息到E家, 一年有多, (本身話去進修, 但係話隻狗定貓有事就停工左一年)

個頭話今年出番黎, E頭就話死左隻狗又影響到工作, 要時間平伏

咁之後又人朋友親戚生離死別又停??

你估得你屋企會死人?? 何況係一隻狗, 又唔係親人(可能佢真係當佢係親人,但係動物還動物, 人還人,冇可能重視動物多過人)

成日話歌手要有社會責任, 但係自己講一套一套

講完D野十樣冇一樣係兌現到 (做男人最忌講就天下無敵,做就無能為力)

一係你就唔係承諾D咩, 唔好要FANS 落空

---------------------------------------

以前我係從來唔會聽張敬軒D CD 版的歌, 淨係聽LIVE 版同FANS CAM SHARE出黎的

因為佢LIVE次次都有驚喜, 有唔同唱法同埋好聽過CD

唔知係E家大部份歌手D LIVE好左, 定係我要求高左, 定係佢真係退步左

我覺得佢唱LIVE越黎越UN 耳, 冇乜驚喜咁

佢係唔需要滿足FANS期望咁唱, 但至少應該對得住自己對得住人先

--------------------------

如果佢再係咁靠住以前名氣係度,賣笑, 賣ON9,

唔做番歌手本份, 仲走去開下餐廳,唔知做乜9

我覺得佢都開唔得幾多次紅館, 佢今年都37 歲, 好命仔都生埋,

雖然男歌星應該襟擺過女歌星, 但係佢都唔細, 都真係唔唱得幾多年

如果張敬軒D朋友或者同事睇到E段字, 麻煩同佢本人反映下

唔同意「無可能重視動物多過親人」
自己有養寵物,當正佢係家人
可以鬧佢唔專心音樂/喺到撚d fans 出埋d 低質歌
但話佢情緒有起伏需要時間嗰段,我真係不敢苟同,你永遠唔會知道妹妹對佢有幾重要。
Wow樓上 咁都講得出 你好野 真係幫唔落手
其實佢出少隻碟你唔會死㗎 但佢處理唔好自己情緒真係會死
欠咗你咩 都係打份工咋
好意思話自己係fans 隻狗過生傷心都俾你話 屌 嬲
寧願睇少佢一次 都唔想見佢好似上次live咁喊
樓上的恕我不敢苟同
你可以批評張生佢作為一位歌手未有做好歌手的身份,
但你唔可以批評佢隻愛犬, 佢做老闆, 甚至係佢個人的事,
人地做啲咩需要你批准嗎? 你係佢邊個? ^^
講自己係佢fans唔係唔知佢之前有過情緒病咩, 係咪想睇人地冧檔你先會心痛?

如果你係咁唔鍾意依家的張生你可以即時走, 冇人迫你,
但請唔好用你個準則去量度他人, 成件事好肉酸
Jm9
無開一日 個post就突發咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞