Here's to 10 more (114)

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
喺1998年,Marvel以超低價2500萬美金向SONY兜售所有旗下嘅英雄角色,點知當時SONY嘅主席Yair Landau好霸氣咁講:"無人想睇你其他嘅英雄角色(Nobody want to watch your other fucking super heroes) ,同我搞掂Spiderman份約就得!" 就係呢下霸氣就霸走咗呢個無限商機…… 不過又咁講,SONY買哂啲角色返嚟又唔代表可以做到呢家嘅MCU咁成功嘅,不過至少唔會俾Disney無限壯大。

http://tech.fanpiece.com/stagestuck/%E8%98%87%E5%B7%9E%E9%81%8E%E5%BE%8C%E7%84%A1%E8%89%87%E6%90%AD-SONY%E6%9B%BE%E6%9C%89%E6%A9%9F%E6%9C%83%E4%BB%A5%E4%BD%8E%E5%83%B9%E5%85%A8%E6%95%B8%E6%94%B6%E8%B3%BCMarvel%E8%8B%B1%E9%9B%84-c1312354.html
罪大咪撚成日借啲椅嚟痴MCU 啊
而家MCU=金蛋
仲柒過dc個ceo
No dd
AZ巴月入接近30k hea工
淨係賣周邊賣產品授權
都賺撚死
其實我工作都好忙架
睇完phase 1
BT定碟
咁多套加埋幾錢 想買
有d唔同
佢係買電影版權
賣週邊的話要電影ver佢先有份賺
個時得超人同batman的電影大賣過(當然都有蝕到入肉)

所以只對spiderman有興趣都正常但咁講門就好撚柒
等出哂AVG3 &4先一次過買啦
啱!
好彩罪大冇買到
如果唔係分分鐘堆角色會俾佢拍爛哂
到marvel接手返就好難搞
唔怪你條友仔成日提起lego個大坑
原來你姓stark既
應該唔會有MARVEL接返手呢件事
咁LEGO又有MARVEL,DC,SW.....是但中一樣都唔出奇啦

呢到大把巴打仲高人工啦
個時我同150話如果好似Thor 3同JL個差距即1.3倍就叫大炒
個時佢話會唔會黑豹同ant man都做到呀
個時我都有d縮覺得未必得
估唔到真係黑豹都大炒到咁
Ahsoka
Lego咁貴玩唔起
買Lego等於買磚頭
有錢人嘅玩意
買Marvel legend
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞