如果呢個post有10000like唔該連尼住同我ban撚左肥屍

1001 回覆
20640 Like 1433 Dislike
就黎萬9準備衝破2萬大關
好憎啲傻尻淨係識話ban咗佢等於冇民主精神,乜乜柒柒。

大佬啊,用下腦都知民主同公平只係概念,社會要滿足大部分人利益係無可厚非,不過最重要都唔係呢啲。

係肥屍嘅行為根本無助推廣正字,只係煩膠行為,加上咗亦並非正字,而最令人火滾係仲有班人懶係眾人皆醉我獨醒嘅偽正義撚陪佢矯枉過正

所以港獨比人打壓係岩,保障香港大部分人利益

肥絲根本係喺度刷存在感

其實依個post係咪連登人口統計
見證連登正皮傳說既誕生
未1001都過2萬 其實bam左未
你睇清楚你自己係咪打啱啲字先出黎柒啦

主面
你up緊乜鳩
你同肥絲一鳩樣,自己唔識字學人講正字?
靜啦
肥絲 會唔會覺得好大壓力
今日走去跳樓架?
有一段時間我覺得肥絲係考慮到矯正錯字既問題

後來只係覺得佢係Attention whore
民主暴力好波
一個post就知道連登會員有幾低質,覺肥絲煩班人係咪本身唔知隻字錯個人先畀肥絲捉?如果錯字無問題,5該5p主面進場
係錯字可以捉,不過左同咗都唔係乜野正字,你攪撚掂左佢先,廣東話口語幾撚時有正字?當年有d七頭一樣以為柒係正字,字典都唔撚識用,十個口語字九個都只係借音咋屌你!

廣東話口語係咪有正字有排講,但左同咗的認受性的分別
咗字係漢典入面的解釋
http://www.zdic.net/z/16/js/5497.htm
你睇番上一代的歌詞,好多都有口語,用的係咗唔係左
民主暴力好波
一個post就知道連登會員有幾低質,覺肥絲煩班人係咪本身唔知隻字錯個人先畀肥絲捉?如果錯字無問題,5該5p主面進場

主面
你up緊乜鳩
你同肥絲一鳩樣,自己唔識字學人講正字?
靜啦

鬼唔知又5p又錯字,就係等你捉呀 你都覺錯字係應該畀人捉,就一齊推廣正字
民主暴力好波
係錯字可以捉,不過左同咗都唔係乜野正字,你攪撚掂左佢先,廣東話口語幾撚時有正字?當年有d七頭一樣以為柒係正字,字典都唔撚識用,十個口語字九個都只係借音咋屌你!

廣東話口語係咪有正字有排講,但左同咗的認受性有高低之分
咗字係漢典入面的解釋
http://www.zdic.net/z/16/js/5497.htm
你睇番上一代的歌詞,好多都有口語,用的係咗唔係左
連登最多like既post?
痴撚線
就上2萬
如果冇錯而家係第二多
呢個字典好明顯咗於廣東話解釋係就返香港文化,點解係左唔係咗好多老餅解釋左,因為口字旁既字好多九十年代輸入法甚至連顯示都無,個時D新聞組打到口字旁口語字笑鳩D人打唔到既人仲ON9過5P仔,久而久之已經多數口字旁字為人接受,但有D果個年代已經有既字就唔同例如:唔。

我用開既輸入法都係WIN7後先有內置呢D字架咋。
條臭鳩識shame架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞