[1月新番] OVERLORD II 集中討論 2

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
完全唔知蜥蜴人得咁低lv
見上一次戰鬥都唔差 今次仲要係得1個對佢地
以為70打100
點知
男豬蜥20
白蜥17
粗手蜥18
不得不説 myth and roid換左主唱好撚正
新帖lm
上個post真係見到都唔想入
你懂的
上個post其中一個負皮就係我畀

保持動物台風氣
畀人負評咗,好唔開心呀

lm
下集有公主睇
其實係作品入面多次出現既死亡騎士係得35lv(防禦力大約40 lv左右,攻擊力大約25lv)
但已經可以力壓各大種族。可想而知呢個世界啲人有幾低lv。
唔係掛 唔係吹到咩聖騎士又咩第六階魔法咩
前兩集開頭嗰個雙髮色女女好似好勁 原來咁渣ga
只可以打得過無裝夏提雅
隻咩威光主天使識用第七階魔法係遺物黎,
其實係當年有玩家留低既召喚魔法封左入去水晶度。
仲被形容為國寶,但平常安茲班人講緊平時用緊八至九階魔法常駐打人。
一般生物最多都係用到第三階魔法,咁你可想而知有幾廢。
仲要係講緊佢上哂當年六大神既裝先打得勝空裝夏提雅...
陰公 成日吹到其他人好似好勁咁 點知
其實安茲係咪勁過晒守護者
好似夏緹雅咁剋種族都幾麻煩
一個唔該比人落咒控制都唔知點搞
依個故事大部分角色用左好多描寫黎講佢有幾勁,但一對著安茲班友就好快收皮
帝國果個皇帝笑到我
性能上未必勁過晒守護者
因為佢個角色定位係support黎
但神裝+課金道具+戰術可以打嬴守護者
唔係,因為滿級公會設定上可以創造5隻一百級(封頂)既守護者。
而安茲個公會更加課左金整左超過呢個數量。
所以其實係有守護者實力上可以和安茲打平手/打嬴安茲。
夏緹雅除左種族同道具剋安茲,本身戰力上都係守護者當中偏高(佢一個人守3層)。
所以當時安茲先打得咁辛苦。
好似係500係最少
安茲佢地公會有2700點(2200base+500初見攻略)
最多可以整27隻100lv,不過佢地冇整晒做100lv
空裝夏提雅打輸,真係淒涼
其實未必,佢可能以為夏提雅只係單純身體能力強既怪物
唔知道夏提雅其實係有(最低限度)智慧同咁多特殊能力/技能,仲未計佢唔會計到肉體能力咁強既夏提雅係法戰雙修
但當時嘅夏緹雅應該係無腦狀態
如果清醒之下打都唔知贏唔贏到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞